La Balear dóna a conèixer la costa del Parc de Llevant

















   Per tercer any consecutiu el Parc natural de Llevant ha organitzat una sèrie de sortides amb barca per donar a conèixer la costa d’Artà des d’un punt de vista diferent. Una vegada més s’ha d’agrair la col•laboració al Dept. de Medi Ambient del Consell de Mallorca, que ha cedit la barca de bou “La Balear” per aquesta activitat.

   Enguany les dates triades per a realitzar les sortides han estat des del dijous 14 fins al diumenge 17 de juliol. A cada jornada estaven planificades dues sortides matineres. Encara que inicialment aquesta època sol assegurar bona mar, en aquesta ocasió les previsions no s’han complit i dels quatre dies prevists sols en tres de les jornades es va poder navegar.

   Durant la navegació, el personal del Parc va explicar els aspectes històrics i naturals més destacats no tan sols de la costa sinó també de l’interior d’aquest espai natural, gràcies a una perspectiva molt diferent a la que es té habitualment des de terra. De la sortida es poden destacar les magnífiques panoràmiques del paisatge costaner i muntanyenc del Parc, fent especial esment a la Reserva natural des cap des Freu. Per altra banda la tripulació de La Balear també va participar en l’activitat divulgativa amb explicacions sobre les característiques bàsiques de l’embarcació i la seva llarga història des de la seva construcció com a barca de pesca el 1924 fins a la declaració com a BIC (Bé d’Interès Cultural) a l’any 1998, en què es va recuperar per a realitzar tallers formatius i activitats educatives.