EnvaSOS ... descobreix com funciona el nou sistema de recuperació d'envasos!
Ben aviat a Mallorca s'iniciarà la campanya "Retornar per al futur", prepara't!




Capdepera serà una de les dues etapes que el tour  farà a Mallorca:
del 22 al 26 d'agost a la plaça de la Constitució de Capdepera de les 17.30h fins a les 23.00h

 

   Després de l'aprovació per part dels Congrés dels Diputats el dijous passat de la nova Llei de Residus que obre la porta a poder tornar al sistema de retorn dels envasos buits a l'establiment, recuperant una quantitat (incentiu econòmic) que correspon al dipòsit que es pagà en comprar l'envàs, part de l'envàs que es va comprar, la Plataforma per a la Reducció de Residus de Mallorca, durà a Mallorca a finals d'agost una experiència pilot sobre com funcionaria aquest sistema.
   Mallorca serà, a finals d'agost, una de les destinacions del Tour impulsat per la iniciativa Retorna, juntament amb la Plataforma per a la Reducció de Residus de Mallorca. Es tracta d'una campanya de sensibilització que recorrerà 8 ciutats espanyoles i que divendres passat va iniciar-se a Madrid.

Una campanya per a què?
  La Plataforma per a la reducció de Residus de Mallorca, formada per Greenpeace, Amics de la Terra, Fundació Deixalles, ALCAIB i GOB, s'ha sumat així a la iniciativa de RETORNA, associació formada per agents socials, empreses, ONG ambientals i institucions, que treballa per a l'impuls i implantació d'aquest sistema de recuperació, el SDDR (Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn), impulsen aquesta campanya per conscienciar sobre la problemàtica dels envasos i per donar a conèixer a la ciutadania una altra manera de reciclar més justa, ecoeficient i econòmica que 2
incrementaria en prop d'un 40% els residus d'envasos de begudes actualment reciclats, augmentant al mig milió de tones anuals els envasos recollits selectivament a tot l'estat espanyol.

En què consisteix la campanya?
   Durant 10 dies, 5 dies a Palma i 5 dies a Capdepera, trobaràs una furgoneta amb una màquina de dipòsit d’envasos. Si duus els teus envasos de beguda (llaunes i botelles de plàstic de fins a 2 litres) i els poses a la màquina, et donarem 5 cèntims d'euro per cadascun, que també podràs donar a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL).
   Així, podràs conèixer de primera mà, com funciona el Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d'Envasos (l'SDDR) i quins beneficis ambientals suposa - com es compacten els envasos de manera separada, la disminució de la brutícia en els carrers i l'augment dels envasos reutilitzables - amb una experiència demostrativa que simularà el funcionament real d'aquest tipus de recollida que funciona ja a molts països del nord d'Europa i amb el que s’aconsegueixen índexs de recuperació i reciclatge d'envasos de més del 90%.

Els ciutadans que vulguin participar podran ens trobaran: