FUNDACIÓ DEIXALLES PRESENTA CAMPANYA REUTILITZA LES BOSSES DE PLÀSTIC




En què consisteix?

Identificar mitjançant un adhesiu la reutilització d'una bossa de plàstic.
Enganxar etiquetes, amb un missatge de reutilització, a les bosses de plàstic comuns que arriben a la Fundació Deixalles i es lliuren a les naus de donació quan es realitza la adquisició de un producte.
 
 
OBJECTIU GENERAL
 
Fomentar la reutilització de les bosses de plàstic i allargar la seva vida útil fins que es trenquin, conscienciar la ciutadania dels efectes devastadors que produeixen en la naturalesa i informar del seu correcte reciclatge.

 
OBJECTIUS ESPECÍFICS DE LA CAMPANYA
 
Reutilitzar les bosses de plàstic fins que es trenquin
 
   - Perllongar la vida mitjana (12 minuts) de les bosses de plàstic que arriben a la Fundació Deixalles, explicant a les persones que passen pels tallers e donació altres possibilitats d'ús com bossa de la compra, de roba per a la bugada, bossa per portar els residus plàstics al contenidor groc ...
   - S'ha estimat que cada persona utilitza una mitjana de 238 bosses a l'any, el que significa un total aproximat de 286 milions de bosses a les Illes Balears cada any.
    - Entre mil milions i un bilió de bosses de plàstic s'usen a tot el món cada any (font Vincent Cobb, fundador de reuseablebags.com)
    -  Col·laborar amb el Pla Nacional Integrat de Residus en el seu objectiu de substituir "materials no biodegradables per altres de major biodegradabilitat o reciclabilitat. En particular, la substitució de les bosses de plàstic d'un sol ús no biodegradables per bosses de material biodegradable ".
    -  Participar de la campanya Zona lliure de Borses enfocada a la reducció de les bosses de plàstic d'un sol ús ia la sensibilització sobre les repercussions socials i ambientals de l'ús excessiu de bosses de plàstic(http://zonaslibresdebolsas.wordpress.com)



   Les bosses de plàstic no biodegradables i d'un sol ús tenen data de caducitat: desapareixeran del mercat. La seva distribució està prohibida i seran substituïdes per altres reutilitzables i fabricades amb material biodegradable. La millor alternativa a les bosses de plàstic són els carros de la compra, les cistelles i les bosses de roba fetes de materials ecològics i de comerç just.
 
- Evitar l'abandonament de les bosses de plàstic (mar, platja, camp, carreteres ...)
 - Sensibilitzar a les persones que passen per la Fundació Deixalles sobre els principals danys que poden produir les bosses de plàstic per tal de millorar el seu comportament ciutadà:
- El plàstic representa el 83% de les deixalles que es troben al mar. Segons dades d'organismes mediambientals, actualment suren a la superfície de la Mediterrània 500 tones d'escombraries plàstica
- Aproximadament, 200 diferents espècies de vida marina, incloent balenes, dofins, foques i tortugues estan afectades i poden arribar a morir a causa de les bosses de plàstic
- Les bosses de plàstic tapen clavegueres i canonades
- Conscienciar la ciutadania de que la solució a aquest problemes és a les nostres mans
- Reciclar les bosses de plàstic en el contenidor groc
- Informar del correcte reciclatge de les bosses de plàstic (només reciclem el 10% de les bosses de plàstic): cal dipositar al contenidor groc

REUTILITZA LES BOSSES DE PLÀSTIC
Usa aquesta bossa fins que es trenqui
Després diposita-la al contenidor groc
 
REUTILITZA LES BOSSES DE PLÀSTIC
Allarga la vida útil d’aquesta bossa
Quan es trenqui, diposita-la al contenidor groc
 
REUTILITZA LES BOSSES DE PLÀSTIC
Incinerar aquesta bossa emet CO2 a l’atmosfera
Diposita-la al contenidor groc
 
REUTILITZA LES BOSSES DE PLÀSTIC
Ajuda’ns a reduir el consum de bosses de plàstic
Diposita-la al contenidor groc