La bicicletada, acte central de Capdepera en la Setmana Europea de la Mobilitat


 El dioumenge dia 19 va tenir lloc la bicicletada, acte central a Capdepera de la Setmana Europea de la Mobilitat. Aquesta és una celebració a la qual se suma cada any el nostre Ajuntament i que vol ser una cridada a la conscienciació davant els problemes meidambientals. D'aquests, bona part, com se sap, és fruit del consum de combustibles fòssils i la seva incidència sobre l'efecte hivernacle. Per tant, la recerca de mitjans de locomoció menys contaminants sembla un repte al qual no podrem continuar donant l'esquena per més temps.
 


En el nostre cas concret, aquest acte simbòlic que vol ser la bicicletada, comptà el diumenge amb una participació modesta, que fins i tot ens va semblar una mica inferior a la de l'any passat. Nins i nines, especialment, en foren els protagonistes. La primera concentració va tenir lloc a la plaça de l'Orient, des d'on, controlats per la policia local, els ciclistes baixaren cap a Cala Rajada. A l'entrada d'aquesta població s'hi sumà un segon grup.



La marxa va continuar fins a l'Agulla, pel passeig de cala Lliteres i, tot seguit, per l'avinguda principal, els participants continuaren fins al parc d'es Clot de sa Grava, on foren obsequiats amb un berenar.





Amb motiu de la inauguració de l'exposició de vehicles alternatius que s'ha pogut veure a l'estació intermodal de Palma, un entrevistat (IB3 tv) deia que compraria un contxe elèctric només si fos molt més barat que un de gasolina. No hi ha dubte que el nivell d'implicació amb els problemes de medi ambient són molt lluny d'assolir l'estat ideal. A ca nostra, l'únic regidor de l'Ajuntament que s'hi deixà veure va ser Mateu Garau. Per contra, afortunadament, sempre hi ha persones que s'hi impliquen doblement, com els que, amb el fill a l'esquena, demostren als més menuts que la salut del planeta és cosa de tots.