El temps del mes de març
en dades






















El canvi de l'hivern a la primavera s’ha notat clarament en aquest mes d’abril, a causa de les pluges, i inclús de les temperatures, que ens ho han demostrat desprès de les observacions efectuades.


Tots aquests indicis queden perfectament reflectits, perquè els meteors observats es localitzen dins els primers 21 dies del mes, que encara pertanyen a l'hivern, per desprès passar a un temps fins a final del mes sense cap gota, ja dins la primavera.


Nou han estat els dies que ha plogut, pluja que no ha estat molt abundant pel que fa a quantitat,  com podeu veure.


La pluja recollida dins els primers deu dies és de 26,9  l/m2. Dins el segon terç del mes, davalla considerablement fins a 3,3  l/m2., i segueix aquesta tònica ja dins el tercer terç, amb 1,5  l/m2.  La precipitació màxima d’un dia correspon a dia 7 en què recollírem 17,5   l/m2. El total del mes és de 31,7 l/m2. que ja és propi del mesos primaverals.


Quant als altres meteors observats, hem de destacar la nevada  de dia 10, més significativa dins les zones altes de la nostra comarca.


La boira també es va fer present dos dematins, dia 3 i dia 20.


Els vent bufaren de distints quadrants, excepte del quart. Com és natural i lògic, el dia de la nevada era la Tramuntana la que bufava, i el dia de major pluja teníem vent de Llebeig.


La temperatura més alta del mes correspon a dia 30, amb 21,7 graus, i la mínima, com és lògic, al dia de la nevada, amb 4,6 graus. La mínima de les màximes, el mateix dia, amb 6,8 graus. La màxima de les mínimes, el dia 25, amb 14,9 graus.


La humitat relativa ha estat centrada entre el 30% al final del mes i el 94%  d'alguns dies. En realitat, devora la mar, la humitat és elevada.

La pressió atmosfèrica es mantingué  entre els 766, abans de la nevada, i els 790 del dia 17.