Presentada la campanya grumers 2009  a Cala Rajada     










                                                                                            


XERRADA CAMPANYA GRUMERS 2009


   El passat divendres 21 d´agost va tenir lloc, al centre de la 3ª edat “Sol Naixent” de Cala Rajada una xerrada sobre la “Campaña Medusas 2009” que actualment du a terme el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí. Aquesta campanya té com a objectiu formar una xarxa d´observadors voluntaris a nivell estatal coordinats des del Ministeri que, per una part, detectin i informin de l´arribada dels bancs de grumers a les nostres costes -i en el seu cas, informar a les distintes institucions implicades per tal d´activar els protocols corresponents- i, per l´altre, anar incrementant els coneixements sobre els grumers, en general, i les seves grans proliferacions, en particular, que aquests darrers anys han anat succeïnt i que ja són notícia habitual amb l´arribada de l´estiu. 



   Així, una vegada informats els assistents de l´abast i objectius de la campanya, es va tractar primer sobre la biologia general dels grumers (característiques, cicle vital, taxonimia, etc.) i després concretament sobre les espècies habituals i aquelles noves que han anat apareixent darrerament a la Mediterrània. Per altra part, la ponent i coordinadora de la campanya a Balears, Cristina Alonso, va voler indicar que aquestes grans aparicions són resultat de varis factors (desaparició de depredadors de grumers, contaminació marina, escalfament de les aigües, etc.) que han duit a unes condicions ideals per a que els grumers proliferin i que, per tant, si hi ha una sol•lució efectiva i definitiva al fenomen aquesta passa per actuar sobre les causes més que no actuar sobre els efectes. Finalment, es varen repartir unes fitxes de les espècies més habituals pels interessats que es registraren a la xarxa d´observadors i divers material publicitari de la campanya.  

Image
    
   La campanya continua activa durant tot l´any i és de preveure que per a la propera temporada es faci una nova xerrada informativa al municipi. 

Image

  Si vols contactar amb el plan medusa ho pots fer mitjançant  telèfon  gratuït: 900 10 23 26,  a la plana web de la campanya, www.planmedusas.es, o bé a la del Ministeri, www.mma.es i per correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.



  Departament de Medi Ambient


Ajuntament de Capdepera