Resulta lamentable que alguns "veïns" confonguin els nostres boscos amb femers...








  

   Dies enrere demanàvem a una amiga com havia anat la festa de l’Àngel per sa Mesquida, i ella ens comentà, entre d’altres coses, que havien trobat diversos focus de brutor prop de la zona dunar de na Blanca i del Munt Gros i que ho volia comentar i fer-ho públic.
   Trobàrem que aquest comentari s’havia de completar amb alguna fotografia. Segons les indicacions de la nostra interlocutora, visitàrem aquell indret i, sorpresa!, realment no ens havíem fet una idea aproximada de com estava allò de brut.
    Localitzàrem distints llocs on sembla que hi havia estat gent acampada, amb una gran quantitat de fems i deixalles escampats pels voltants. Bosses acaramullades i rompudes, tassons i plats, llaunes, restes de menjar, botelles mig plenes pertot... En definitiva: una soll.












    Fins i tot hi trobàrem tendes de campanya abandonades!












   Realment, hi ha gent molt incívica -per dir-ho suaument-, i... poca vigilància. 
   Ens pensàvem que les acampades a Son Jaumell estaven prohibides, però sembla que no. Aquests grups segur que no devien anar d’amagat (basta veure el tipus de deixalles que hi ha). 




















  S’hauria d’evitar que gent com aquesta pugui “gaudir” de la natura fent-la malbé. Ni quan mig poble anava d’acampada a Son Jaumell deixava tanta brutor. Veritablement, tot això fa sentir vergonya aliena i una terrible sensació d’impotència. Com hi pot haver gent tan poc sensible com aquesta? Com es pot ser tan...? (triau vosaltres l’adjectiu, que a nosaltres ens  surt massa gruixat).  Ningú els ha explicat, a aquests individus, que la porqueria que fan quan van d’acampada, se l’ha d’endur i l’han depositar en els contenidors corresponents?
   Lamentablement, les imatges no reflecteixen amb tota fidelitat l’estat lamentable d’aquestes espais, no recull tota la brutícia que es veu  en la realitat. Però almanco ens poden ajudar a prendre consciència que entre nosaltres hi ha individus incapaços d’assumir les regles de convivència que ens  hem donat.
   Curiosament, fa prop de dos anys que aquesta zona va ser netejada a consciència per un grup de voluntaris, en una jornada organitzada pel mateix Ajuntament.

Image

   Tot plegat, trist i lamentable