A partir de divendres, dia 6,
la regidoria de Medi Ambient
de l'Ajuntament de Capdepera
ha preparat un seguit d'activitats
per a  commemorar el dia del Medi Ambient

Image

Celebració del dia del medi ambient
    Amb motiu del dia mundial del Medi Ambient l’ajuntament de Capdepera organitza un seguit d’activitats:


EXPOSICIÓ  “ESPECULA EN ACCIÓN”. Una reflexió humorística sobre  l’explotació del nostre territori. Del 6 al 20 de juny a la sala polivalent del teatre municipal de Capdepera.
Organitza: Departament de Medi Ambient

Divendres dia 6 de juny. Jornada de tallers infantils per celebrar el dia del Medi Ambient.
Col·laboren: Geo Marin, Deixalles, Parc natural de Llevant, AE21, Mallorca Recicla.
Organitza: Departament de Medi Ambient
- De 9 a 14 hores tallers a la plaça de la constitució per els alumnes del C.P S’Alzinar.
- De 16 a 19 hores tallers a la plaça dels Pins de Cala Rajada. Hi haurà berenar per a tots els nins i nines que participin.

Dissabte 7 de juny a les 19 hores. PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL “TIERRA”. La Pel·lícula del nostre planeta. Pel·lícula de l’any 2007 produida per la BBC Natural History Unit.
Organitza: Departament de Medi Ambient

Image


 Tierra. La pel·lícula del nostre planeta.
   Aquest documental de 96 min. es un espectacular recorregut per la Terra, de nord a sud i al llarg de les estacions, observant el comportament de distintes especies animals i la influencia del canvi climàtic en les seves vides.   Aquesta pel•lícula ha estat produïda per la BBC Natural History Unit i dirigida pel naturalista Alastair Fothergill.
‘Tierra’ fascina des del primer fotograma.
   Tot ha estat possible gracies a cinc anys de feina, a quasi 20 milions d’euros de pressupost, milers d’hores d’espera en els llocs més durs del planeta i l’ús de les tecnologies més recents. Queda aquí patent la tenacitat del planeta per seguir sent formós y viu. Por si tot això fos poc, aquesta pel•lícula compleix la funció de consciència i de memòria. Ens demostra que nostre mon es dèbil. Que està sent maltractat i fins desmantellat. Però no ho fa amb apocalipsis visuals o estadístiques. Una proposta que ens proposa reconciliar-nos amb el primer principi de totes les filosofies morals dignes de tal nom. La del dret de tota la vida a la seva continuïtat. I la nostra obligació d’ajudar a aconseguir-lo.

Image

  Especula en acción 

   Especula en Acció arriba a Capdepera (Mallorca). Es tracta d’una exposició de 27 dibuixants que la xarxa va unir per denunciar els mals de l’especulació salvatge a Espanya. La mostra organitzada per la plataforma Antequera Habitable es va inaugurar a Antequera (Màlaga) i es pot visitar a traves de la seva pàgina web.
   Des del 6 fins al 20 de juny es pot admirar també a la Sala Polivalent del Teatre Municipal de Capdepera.
   A la mostra l’avalen el gran nombre de visitants que ha tengut a tots els llocs on s’ha exposat i l’originalitat de la idea, ja que es la primera vegada que s’uneixen 27 dibuixants amb un fi comú: opinar sobre “Les conseqüències de l’urbanisme salvatge que sofreix el nostre país.”
  En el 2006 es mantenen les primeres conversacions i sorgeix l’idea entre els membres de la Plataforma de denunciar l’especulació urbanística que sofria la seva zona a traves del còmic. Per això fan una crida als dibuixants a traves de la xarxa per tal de que es pronunciessin per sobre aquest tema i presentessin els seus dibuixos.
   La crida fou tot un èxit i els dibuixant ho feren de manera totalment altruista, únicament amb la pretensió d’expressar les seves preocupacions com a ciutadans que son.
Finalment la mostra conta amb 70 vinyetes on el tema estrella es Marbella, seguit per altres casos de corrupció que han sortit a la llum pública, i per suposat els problemes que tenen els espanyols per accedir a una vivenda.
   L’ajuntament de Capdepera exposarà aquesta mostra amb motiu del dia mundial del medi Ambient. Des de l’ajuntament de Capdepera es considera que el major enemic del medi ambient i del territori a les illes Balears ha estat i es l’especulació urbanística i la construcció salvatge a llocs de gran interès ambiental. Aquesta construcció  i massificació ha posat en perill la nostra fauna, la nostra flora i la nostra font de riquesa que es el PAISATGE. 
 

JORNADA DE TALLERS MEDIAMBIENTALS PER ALS NINS I NINES DE CAPDEPERA I CALA RAJADA. Divendres 6 de juny.
FUNDACIÓ DEIXALLES, PROJECTE AGENDA ESCOLAR 21, PARC NATURAL DE LLEVANT, MALLORCA RECICLA, ASSOCIACIÓ GEO MARIN I DEPARTAMENT DE MEDI AMBIENT DE L’AJUNTAMENT DE CAPDEPERA organitzen  una sèrie de tallers adreçats als nins i nines per a que aprenguin jugant a respectar la Natura i a conèixer la feina que fan les diferents administracions i associacions per conservar-lo.
   Hi haurà tallers de: Fauna, especies, energia, residus, la mar...
   Al mati realitzarem aquestes activitats amb els alumnes de primer i segon cicle del CP S’alzinar i el capvespre els tallers es realitzaran a la plaça dels pins i seran oberts a tots els nins i nines que vulguin