Image

   Després de presentar el nou plec de condicions per a la recollida de fems al nostre municipi, s’ha tancat el termini de presentació de pliques. Se n’han presentat dues, una UTE de Melchor Mascaró amb Net i Fresc, i l’altra de LUMSA (Fomento). Ara hi ha un mes per a estudiar la documentació presentada per les dues empreses, i fer la proposta tècnica que anirà a la taula de contractació, on definitivament es resoldrà l’adjudicació del servei.  Cal recordar que es preveuen molts de canvis, com l’ampliació de la recollida domiciliària a noves zones del municipi, la instal·lació de nous contenidors de recollida lateral, etc..
   En aquest  sentit, la regidora de Medi Ambient ens ha informat que s’han mantingut diverses reunions amb propietaris de bars, establiments hotelers i concessionària d’explotació de platges, per a recordar l’actual normativa i promocionar el reciclatge. D’una banda, els nostres establiments hotelers són dels que més reciclen de Mallorca i de l’altra es pretén que els serveis de les nostres platges tenguin una acreditació  de qualitat anomenada ISO 14.001-EMAS.
     Així, amb el nou plec de recollida de fems i l’ampliació del contracte de  neteja viària, el nostre municipi veurà incrementada la despesa notablement. Ara resta per veure l’eficàcia de les mesures proposades i, com no, la col·laboració ciutadana, peça fonamental per al bon funcionament de qualsevol projecte. Aqui les campanyes de consciènciació i divulgació seran necessàries.
    Per acabar, el departament de Medi Ambient està preparant la documentació per a accedir a la “granera d’argent”, una distinció que acredita l’esforç dels municipis en neteja i conservació de l’entorn urbà. “Capdepera, municipi net”.

  Imatge d'arxiu