L'Ajuntament i Coexa presentaren 
l'equip humà i el material per a la neteja del municipi.

Igualment, explicaren el pla d'actuacions d'aquest servei.


 

Aquest dilluns, dia 13, el regidor de Medi Ambient, Albert Llull, acompanyat dels representants de l’empresa COEXA, adjudicatària del servei de neteja viària, presentaren a la premsa l’equip humà i els recursos materials amb què es compta per a desenvolupar aquesta tasca, així com les seves característiques. Recordem que, en realitat, aquest nou servei entrà en vigor el passat 16 de gener i va ser adjudicat per 554.865 euros més IVA.

 

Pròpiament, el servei consisteix en la neteja viària del municipi, però també en el manteniment i neteja de fonts, parcs infantils, zones verdes i arbrat viari, i manteniment i vigilància de l’antic abocador de Son Barbassa.

L’equip humà queda integrat per un cap de servei, un mecànic, un encarregat i 12 operaris en temporada baixa i 18 en temporada alta.

Pel que fa als recursos materials, es compta amb 3 furgonetes auxiliars, 5 camions, 1 camió comptactador, 4 bufadores elèctriques (cosa que ve a eliminar el renou sempre molest de les antigues bufadores mecàniques), 6 carrets de neteja, 3 carrets elèctrics, 3 agranadores, 1 aigualejador amb equip auxiliar d’aigua calenta, 2 segadores, 2 tallagespa, 2 tallabardisses i 2 motoserres.

L’empresa aporta 70 papereres noves (carrers Elionor Servera i l’Agulla), que es buidaran tres vegades per setmana en temporada baixa i diàriament en temporada alta. En temporada alta, a més, les zones de més pressió d’usuaris es buidaran una segona vegada. Pel que fa al sempre conflictiu tema dels excrements d’animals, a banda de la neteja que se’n farà, es col·locaran 20 nous dispensadors de bosses, es farà una campanya informativa, amb 3.000 tríptics, i es regalaran 4.000 dispensadors de bosses per posar a la corretja dels cans. S’apostarà per la xerojardineria, és a dir, aquella que treballa amb espècies adaptades al terreny i a la climatologia de la zona i, per tant, consumeix menys recursos hídrics.

 

El servei està informatitzat i tots els vehicles compten amb el corresponent GPS. Una de les millores oferides per l’empresa consisteix a apujar la partida d’imprevists i reposicions, de 10.000 a 80.000 euros/any. Igualment, COEXA farà el manteniment del passeig de les Atzavares, la neteja del bosc de l’Agulla i el pla Bon Dia, amb educadors ambientals al llarg de 30 dies per temporada.


Les presentacions continuen aquests dies d'acord a aquest calendari:

Dia 13 de maig a les 20:15h a la sala polivalent del teatre municipal pels veïns de Capdepera.

Dia 14 de maig a les 20h a l’edifici Cap Vermell pels veïns de Cala Rajada.

Dia 15 de maig a les 20h a l’edifici Cap Vermell pels veïns de Cala Mesquida, Canyamel, Costa de Canyamel, Coves de Canyamel, Talaia de Canyamel, sa Pedruscada, es Carregador, es Marisc, Font de sa Cala, Cala Provençals i els Pelats.