Resum climatològic de juliol 2012







   Estam en plena temporada estiuenca, és el motiu per no esperar un temps amb brusques, més aviat un temps calorós i xafogós, quan el continent africà ens envia alguns dels seus vents, com el migjorn i el llebeig o un poc més de la mediterrània com el xaloc, que ens fan suar de valent.
   Quatre han estat els dies que tinguérem amb precipitacions, sempre d’una manera molt minsa, dos dies, el dia un i el deu, en que el pluviòmetre  marcà.  El dia un unes gotes a les 8,40 hores, amb vent de llevant per rolar a gregal amb força de 6,4 km/h. Hi hagué altra brusca al capvespre, del tot inapreciable. El dia 2 amb 0,2 l.m2. i el dia 27 en 0,7  l.m2,  la brusca va ser a les 14,30 hores en vent de llevant de força 27.2 km/h. una misèria, igual com es troba aquest país opressor, que ens suca fins que pot.
   Altres meteors no varen apareixer a la nostra comarca, no en tenim cap enregistrat, es el temps que el Sol fa de les seves.
   Els vents van ser  variables, bufaren de tots els quadrants. El més fort el dia 13 en 32,2 km/h. era vent de migjorn-xaloc.



   Les temperatures normals del juliol, fins el dia 17, que es quan de veritat entrà la calor,  poc abans de que la monja,  Santa Margalida l’encengués.  Aquest dia i tres més patirem la pujada de les temperatures, el dia 18 arribarem al sostre de 32,2 graus, la més alta del mes. A partir del dia 21 minvaren un mica i es situaren entre els 27 i 29 graus, que també es poden tenir en compte. Les temperatures mínimes es mogueren entre els 18,9 graus del principi de mes, fins el dia 27 en que la temperatura nocturna arriba als 25 graus. Era el vent de migjorn que ens feia suar al llit.
   Forta pressió baromètrica els dies 17 i 18 en 1026 hPa.
   La humitat ha estat prou elevada en molt de dies, passant del 90 %, la màxima el dia 28 en 95% la més baixa els dies 23 i 24 en 71%.
   La sortida del Sol durant aquest mes s’ha retardada 22 minuts i la posta s’ha avançat 18 minuts.


Joan Espiritusanto