La migdiada, un regal dels déus!

Curta o llarga, la migdiada, sesta o s'horeta està ben arrelada

i tots els estudis la recomanen









La Harvard School of Public Health i la University of Athens Medical School han publicat els resultats d’un estudi a gran escala que mostra com la migdiada redueix el risc de mortalitat coronària considerablement.
L’estudi, fet sobre 23.681 ciutadans de Grècia que feien migdiada d’una mitja hora, conclou que fer una migdiada d’una mitja hora habitualment redueix en un 37% el risc de mortalitat coronària.

La migdiada ha estat objecte d’estudi per molts altres especialistes:

- Investigadors de la NASA han descobert que una migdiada de 26 minuts pot augmentar el rendiment dels astronautes fins en un 34%.

- Experts de l’Stanford University School of Medicine han esbrinat que la migdiada millora l’estat d’ànim i redueix els lapsus en el rendiment entre els metges i les infermeres.

- La Dra. Sara C. Mednick, del Salk Institute for Biological Studies de La Jolla, Califòrnia, ha centrat la seva investigació en la relació que hi ha entre la memòria i la migdiada, i afirma que la migdiada té un efecte molt positiu sobre el flux sanguini a les àrees del cervell responsables de la memòria. Els seus estudis conclouen que:

Una migdiada d’uns 20 minuts augmentarà el nostre estat d’alerta bàsic.
Una migdiada d’entre 20 i 50 minuts és reparadora, especialment per a la memòria.
Amb un cicle de son complet, una migdiada d’uns 90 minuts, millorarem les habilitats visuals i auditives.

La Dra. Mednick ens recomana, per promoure l’hàbit de la migdiada:

Prendre’s el temps i triar-se l’espai: de 20 a 30 minuts és tot el que necessitem per recollir els beneficis de la migdiada. El millor moment és la primera part de la tarda, quan el cos està cansat, en havent dinat. Si a l’empresa no hi sala de migdiada, una estora o una poltrona són una bona opció.
Establir les condicions adequades: la foscor estimula la producció de melatonina que indueix la son; tancar les persianes, apagar els llums i considerar l’opció d’una màscara per dormir; la temperatura càlida ens ajudarà. Si fem la migdiada asseguts, un coixí de viatge ens evitarà el mal de coll. I recordem apagar el telèfon mòbil.
Compte amb determinades substàncies estimulants, evitem la cafeïna, la nicotina i l’alcohol.
Ens interessa limitar la durada de la migdiada a una mitja hora; si l’allarguem més, podem entrar en la fase de son profund i, llavors, despertar-nos ens resultarà més difícil  i estarem endormiscats una bona estona.

Resumint, la migdiada té un molt bon impacte sobre el nostre organisme:

Redueix en un 37% el risc de mortalitat coronària.
Disminueix significativament el nivell d’estrès.
Millora l’estat d’alerta bàsic.
Afavoreix la memòria.
Incrementa les nostres habilitats cognitives.

Així que ja ho sabeu, qui pugui,....a continuació, l'enquesta:


Fas migdiada?

Sí, curta
70      42.9%   

No
45      27.6%     

Sí, llarga
33      20.2%     

Sí, d'orinal i pijama
15      9.2%     

Nombre de votants :  163
Primer vot :  dilluns, 4 de juliol de 2011 22:34
Darrer vot :  diumenge, 17 de juliol de 2011 09:57