Crònica d'urgència en rosa


Foto oficial (Agència EFE)

 
Entre el que vaig veure, el que m'han contat, he llegit i m'han fet arribar vos puc donar per cert tot allò que segueix:

L'acte oficial d'ahir va comptar amb l'assistència dels principals representants polítics de Balears, entre ells el president del Govern autonòmic, Francesc Antich, i el batle de Capdepera, José Andrés Gallego. Hi havia la major part dels regidors de l'equip de govern i de l'oposició. Vos assegur que les dues regidores d'Esquerra Unida hi eren i feren de les seves i que na Margalida Bover no hi anà (per pincipis) i que en Sebastià Sureda, d'arrels republicanes, era de viatge.

Entre la jet de Capdepera hi figurava en Jaume Tous, JATO jr., possible alcaldable pel PP a les properes municipals (D'això ja en parlarem en un altre article). Tots els polítics fotografiats a altres articles no les nomenaré.

Entre les personalitats de diferents àmbits que van assistir igualment a aquest esdeveniment es trobaven, entre altres, el president de la Fundació Bartolomé March, Luis Alberto Salazar-Simpson, el president de la Fundació Banc Santander, Antonio Escámez Torres, el president d'honor de Vocento , Santiago de Ybarra, i la seva dona, Mercedes Baptista; Maritin Cencillo, vídua de Bartolomé March, i altres representants de la família.

Alguns comentaven que per tota aquesta gent de la jet també passen els anys. I tant que passen!

Els reis han colcat en un carro de golf, on han fet un passeig pels jardins acompanyats pel president del Govern balear, Francesc Antich, la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, i la portaveu de l'Executiu balear, Joana Barceló. Durant el passeig pels jardins els Reis s'aturaren en un mirador per contemplar el paisatge.

Després de la visita, la comitiva ha posat per una foto de grup (foto d'inici) , i els Reis han signat en el llibre de visitants de la Casa March, i després que una de les filles de Bartolomé March i el batle de Capdepera, Josep Gallego, han pronunciat unes paraules.
                                                                                                                                                                                                               

















(foto agència EFE)

El vestit de còctel fa que els homes no duguin ni americana ni corbata. La carpeta que du el batle és carpetovetònica. Però vos puc assegurar que ho va fer molt millor que de costum. S'ho va prendre en serio, vaja!.



El micro tenia uns quans d'anys.





Finalment, Joan Carles i Sofia descobriren una placa commemorativa de l'esdeveniment. Sort que Casa Reial va relaxar el protocol. Al principi els gurdaespatlles no deixaven fer fotos i el mòbil no és la millor eina per fer fotos. Però vos ne podeu fer una idea. O no?







Abans d'entrar a la Torre, amb l'exposició de pintura Abstracció i paisatge a Cala Rajada, el Rei va cercar el galerista Pep Pinya.

Ja a l'interior de la construcció, adquirida per Joan March i Leonor Servera, Maritín Cencillo, la seva filla Marita, Alfonso Fierro i els fills d'ambdós, així com Luis Alberto Salazar-Simpson, president de la Fundació, van acompanyar els reis, que contemplar llenços de José Guerrero, Antoni Tàpies, Gerardo Rueda o Antonio Saura, alguns d'ells prestats per la Fundació Banc Santander, representada pel seu president, Antonio Escámez.



foto: web casareal.es











Els discursos, amb vista als jardins, van ser seguits per Alfonso Cortina i la seva dona Míriam Lapique; per Santiago Ybarra, banquer i president d'honor del grup Vocento, per l'hoteler Miquel Fluxà o pel galerista Joan Guaita, que va obsequiar a la Reina amb una cistella de garballó artesanal típica de la zona de Capdepera. Sofia va saludar amb especial efusió a l'artista Euphrosyne Doxiadis, amiga de la infància que es troba a l'illa per inaugurar una instal lació a Can Weyler.

També hi eren el president del Grup Serra, Pere A. Serra, i la seva filla Carme Serra; José Francisco Conrado de Villalonga, vicepresident de l'Associació d'entitats de crèdit; Andreu Ramis, director de l'Obra Social de Sa Nostra; Rogelio Araújo, director de Can Prunera; l'hoteler Miquel Fluxà, president d'Iberostar (amb qui el rei va fer un a part més que notable), entre d'altres.

 

No se quina li va dir en Gallego al rei que s'esbutzaren de riure. Qualsevol que els conegui una mica sabem de què són capaços l'un i l'altre.

 El batle de Capdepera, Josep Gallego, va senyalar la importància cultural, històrica i turística dels jardins, que va voler fer arribar per al seu poble i tots els gabellins Elionor Servera Melis, esposa de Joan March Ordines. El darrer que en destaca la importància de la restauració va ser Luis Alberto Salazar-Simpson, qui va recordar el temporal que va sembrar la desolació al jardí i l'esforç i el repte de tornar l'esplendor als jardins, Després de la seva creació, fa 35 anys i a la Torre Cega, pel seu passat i el seu caràcter d'Atalaia.

 Per finalitzar l'acte, s'oferí un còctel acompanyat de la música de la Banda de Capdepera que ho brodà.

 

 La  visita de la Sra Obama ha ocupat les portades dels mitjans i ens ha relegat a notícia de pàgines d'interior. Una llàstima. Per cert els reis i n'Obama dinaren de gaspatxo andalús amb guarnició, suprema de turbot - rodaballo- a la planxa, escalopins de vedella a la mostassa, arròs oriental amb saltejat de bolets i tumbet mallorquí, tot això regat amb un vi blanc de Rueda i un negre de Rioja, de postres, una selecció de fruites tallades amb gelat.

Pel que fa a la no convidada a Cap Vermell me sap greu dir-lis que són purs, que sempre els hi passa el mateix. Dues setmanes de branca i anirien més suaus que el vellut!

A continuació altres fotos que m'ha enviat una amiga de l'avinguda Floreal. Podeu veure les balconades plenes que xafardejaven tot allò que passava, els preparatius dels xofers i personal de seguretat, la tensió a les portes de sa gravera i l'inspecció amb cans dels TEDAX de la Guardia Civil. Curiositats que no es veuen cada dia.










 
Si voleu més informació aquí teniu la notíca de televisió de Mallorca i d'IB3

http://ib3noticies.com/20100808_94147-els-reis-reinauguren-els-jardins-de-la-casa-march-a-cala-rajada.html



Vos recoman la visita guiada pels jardins.