Diumenge, 3 de novembre, va tenir lloc l’edició del 2024 del Concurs Nacional de Cuina aplicada a la vaca vermella de Menorca.


 

El cuiner del restaurant Can Simoneta de Canyamel, Edgar Rodríguez amb la col·laboració del cuiner i company de feina Benet Torres Terrassa, va quedar guanyador d’aquesta edició. El plat guanyador consta de filets de la peça de vedella vermella fumada acompanyats d’unes boles esfèriques de formatge tendre i una salsa de sobrassada, xipotle i mel. N’Edgar Rodríguez va néixer a Blanes (Girona) i des de fa 16 anys viu a Mallorca, actualment a Capdepera. En el seu currículum hi trobem el tercer al Concurs de Gamba Vermella de Dènia i, el 2023, com a subcampió del concurs Oleo Tapa.
El segon premi ha estat per al menorquí Pau Sintes, que el 2022 va ser considerat millor xef jove de Menorca i va obtenir el primer premi al concurs ‘European Young Chef Award’; i la tercera posició ha estat per a David Méndez, cap de cuina del restaurant Cap Rocat de Llucmajor.
 

També ha participat en el concurs el xef de l’hotel Nereides de Cala Lliteres, en Metus Mustafà, amb el suport del cuiner Joan Galian, que reberen un diploma de participació en la fasse final.

La segona edició del concurs ha tingut lloc a Ciutadella, amb la participació de 8 xefs de gran nivell seleccionats i el jurat ha estat integrat pels cuiners Sergio Fernández, Koldo Royo, Joan Bagur i José Cortés, a més de Bep Al·lès, president de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears (APEGIB), i Sió Bosch, cofundadora de Cómete Menorca.

La vaca vermella és una raça autòctona de Menorca i el concurs preten promocionar el seu ús i divulgar les seves qualitats.