Befa de llei, no hi haurà canvi de batlia, pacte que neix podrit, trànsfugues....
per BTT & cia

Semblava que el plenari de dia 25 d’octubre marcaria el punt i final formal d’aquest serial que han resultat ser les eleccions municipals de Capdepera 2023.

"Quan arribi la documentació,..." que encara no ha arribat. I, per tant ratificam la qualificació de ficada de pota memorable a qui es es va fer l'ofès mostrant el llautó i sortint entre aplaudiments sorneguers del públic assistent (majoritàriament de MÉS i PP, val a dir). Aquestes cròniques no podien acabar sense mostrar el vídeo. Moment històric per a la posteritat. Ho paga escoltar la rèplica de Núria Garcia que desmunta de dalt a baix i deixa "en pilotes" el "savoire faire" de Fernández i cia.

Vist el vídeo, abreujat (el primer minut) o sencer, hem de bravejar de com s’ha anat complint tots els comentaris fets en aquesta secció. I esperau! Cosa diferent són els pronòstics fets per Fernández i cia

Ara al plenari de dia 9 de novembre, justament coincidint amb el comunicat de premsa de MÉS per Mallorca on demana la dissolució del grup municipal.I tothom enten que han expulsat als regidors...No! que no sabeu llegir? On ho diu? El que diuen és allò de: No en el meu nom!

Per cert, l'agrupació ja cerca nou nom. La nostra proposta: "Ni MÉS ni MANCO per Capdepera"

Ara bé, l'espectacle que ha muntat el PSIB voltant Capdepera és esperpèntic. L'argumentari comença per qualificar de trànsfugues als regidors de MÉS per tal que no es dugui a terme el pacte, tot i apel·lant a la seva estimada Marga Prohens per tal que ho aturi.


Recordem que Catalina Cladera va manifestar a la sortida de l’Assemblea extraordinària de l’Agrupació Socialista de Capdepera, al carrer Monturiol: “Exigim la sra. Prohens que dissuadeixi la batlessa de Capdepera de culminar el pacte amb els trànsfugues de la formació Mes; que és una vulneració intolerable del pacte anti-transfuguisme que ha acatat el PP a tot l’Estat. El Partit Popular de Capdepera no està en condicions de pactar amb els cinc regidors no adscrits, expulsats per la direcció de Més per Mallorca, en compliment del pacte anti-transfuguisme, en vigor a nivell de l’Estat, signat pel PP entre altres forces polítiques. La sra. Prohens ha de fer rectificar la seva batlessa de Capdepera, i evitar que es consumi aquest desori democràtic".

El secretari d’organització del PSIB, Cosme Bonet, també va dir la seva i mostrà el llautó: “Es tracta d’una vulneració gravíssima d’aquest pacte. El PP de la sra. Prohens hauria de prendre cartes en aquesta qüestió per impedir la sra. Ferrer consumi aquest incompliment flagrant que suposaria que 5 regidors trànsfugues formin part de l’equip de govern. Cas que aquest dijous es culmini aquest “pacte de la vergonya” a Capdepera, exigirem a PP de Mallorca que expulsi als regidors del PP gabellí que es beneficiïn d’aquesta maniobra, començant per la batlessa”.

I Rafel Fernández, va declarar que “el PSIB sempre ha estat disposat a fer pacte d’esquerres per a Capdepera, entenent que era el més lògic després dels resultats del 28M. Però ens hem trobat amb la negativa premeditada de part de MES per Capdepera, que han actuat en contra de la executiva insular de MES per Mallorca, motiu pel qual han expulsat els cinc regidors de la formació, i han dissolt formalment el grup municipal dels eco-nacionalistes a Capdepera” En aquesta circumstància, els regidors no adscrits no poden formar part d’un equip de govern amb el PP. “Ningú a Capdepera va votar pensant en un pacte de govern PP-MÉS i ara es plantegen aquest pacte contra natura que vulnera la norma anti-transfuguisme. Des del primer minut del dia 28 de maig hem acceptat els resultats electorals. El nostre compromís ara se centra en seguir treballant per l’interès comú de Capdepera i dels gabellins, des de l’oposició

I l'esperpent acaba en el plenari quan diu tot allò de que el ple és una befa de llei, no hi haurà canvi de batlia, el pacte neix podrit, sou uns trànsfugues... i per això, me'n vaig!, au, anem!

Uns arguments molt magres, de perdedors, que Apesteguia, coordinador general de MÉS per Mallorca, va desmuntar amb tuit:

 
A més, a les xarxes hem pogut veure alguns comentaris saborosos quan Cladera va fer aquesta piulada: • "No ens quedarem quiets davant l'incompliment flagrant del pacte anti-transfuguisme de l'Estat a Capdepera. La sra. Prohens ha d'exigir a la batlessa del seu partit que no executi el pacte amb els 5 regidors trànsfugues.
 • Això vos passa per presentar un candidat tan cremat i amb més obscurs que clars com en Rafel Fernández i per la vostra intransigència a l’hora de negociar. Ara manco  x i fer el ridícul. Recolliu el que heu sembrat
 • Ni som transfugues, perquè no hem abandonat la nostra formació, ni de moment ens han expulsat d'enlloc! Som aquí perquè no heu sabut gestionar honestament una derrota sense paliatius com la que vareu tenir a Capdepera a les municipals. No podeu donar lliçons a NINGÚ! 
 • El que s'ha de preguntar el PSOE és per què no són als governs de Manacor, Son Servera i Capdepera, Al Llevant ens coneixem tots.
 • Idò feu una mica tard, Catalina. A vegades cal fer autocrítica i prendre decisions valentes, per tal de protegir l’objectiu de tota demòcrata progressista, en lloc de protegir a figures que poc han fet per merèixer-ho. Just per a reflexionar un poquet, eh…
 • Aquí cap regidor MES ha abandonat la seva ideologia ni ha passat d'un partit a un altre. S'ha arribat a un acord de govern recolzat per la majoria absoluta de l'assemblea local. Se li ha aferrat aviat la demagògia i les mentides del Sr. Rafel Fernandez que ens han dut fins aquí
 • Els pactes de l’Estat colonial me’ls pas per l’engonal 
 • Si necessites que et facin un mapa de segons quins personatges són els números 1 a les llistes dels pobles tal vegada és xq també ens hauriem de demanar perquè hi ets tu al cap davant. De Felanitx a Capdepera, de Capdepera a Felanitx, teniu la joia de cada casa 
 • Ja clar te fots es democràtic vosaltres feis pactes pitjors i resulta que són democràtics . Senyora Cladera du molt malament ve perdut ses eleccions
 • Pretendre que lo de Capdepera passi com a transfuguisme... en fi, massa bé li ha anat al poble, llevar-se en Rafel. I massa bé li ha anat al PSIB-PSOE també, tot i que es faci veure el contrari. Sobretot si cap de les causes que sempre l'enrevolten com mosques a la mel va envant 
 • Catalineta, vàreu governar 4 anys a Campanet amb els vots del PP i no te vaig sentir piular, ara sou on es poble vos ha posat, a Buger vàreu prohibir un pacte de governabilitat amb el PP, ara heu desaparegut des mapa, a n’és pobles no votam partits, votam persones. 
 • I a Llucmajor ?? No ara, perquè la legislatura passada ha estat possible gràcies a 3 o 4 transfugues. I així han estat 4 anyets sense que ningú els digui res.
 • Mentida. Els gabellins i gabellines van fer un vot de càstig al Sr. Rafel. MES per Capdepera vam dir en campanya que no el fariem batle precisament pq la gent es volia assegurar d'això si ens votaven. Mal vos pesi aquesta és la realitat.

🧵 També és curiós el fil deductiu sobre la situació a Capdepera de les Joventuts Socialistes:

 

 No faré més comentaris al respecte....però com es veu, viuen molt lluny de Capdepera... I lo dels Balcans, de traca i mocador.

Ah!, i ja ha caigut el primer regidor de la llista del PSOE. Alberto Ginard Llull. El nº 3.  Que havia de ser batle d'UCAP i també va renunciar....Curiós rellegir l'entrevista que li va fer Cap Vermell l'any 2017. Diuen que ja estava pactat que si no governaven dimitiria. Així doncs, no ho tenien tan clar allò de la majoria absoluta.

Poca cosa més a afegir:

1. Com es pot veure en aquests comentaris i tal com ha actuat a Binissalem, el PSIB manté vigent la teoria Grouxiana de que «aquests són els meus principis però si no t’agraden, en tenc d’altres». I sols feim referència a polítiques municipals,...i per qui no ho sàpiga a Binissalem el PSOE s’ha inflat a tractar de corrupte al batle (Unió per Binissalem) per acabar pactant amb ell. Això sí, ho fan pel bé del poble.

2. Que la teoria de Fernández i cia respecte de MÉS al llarg d’aquests 16 anys ha estat: MÉS no serveix per res, ni pinta res a Capdepera. A més, no m’és útil. I quan m’és útil o l’he de mester, ha de fer el que jo digui. Clar, aquestes teories utilitàries tenen molts bonys i forats. Sobretot quan no comandes (escoltau una altra vegada la intervenció de Núria Garcia al vídeo del ple extraordinari, a la capçalera de l'article).

3. Ens comenten que Fernández i cia veren el cel obert quan Pere Fuster abandonà MÉS per Mallorca pensant que se li aplanava el camí cap a la batlia, sense adonar-se que era i és l’assemblea de MÉS per unanimitat que no el volen veure ni en pintura.

4. A l'hora d'explicar als que no són del poble aquest "pacte antinatura" i abans d'intentar explicar la política anterior...basta dir: imaginau tot el que hem passat!

5. Que a l'equip nou no se li oblidi comanar una acurada auditoria, i si és necessari presentar-se en les causes judicials pendents que te l'anterior batle.

6. Com hem dit a cada article o xiuxiueig post-electoral en política el que avui és blanc demà pot ser negre i al revés. Sobretot a Capdepera.

7. I que no oblidin la sentència de l'escriptor Guillem Frontera ‘Fer les coses ben fetes i amb sentit és la darrera forma de ser revolucionari’ .


                                                    THE END   
(de moment)


   Per cert, una pàgina web local està infectada. Algú podria avisar-los?