La Sala, un mes després dels nous llogaters, comença a generar dinàmiques noves, evidentment no exemptes de velades crítiques al consistori anterior. Com que encara no les han fet públiques, ho deixam com a xafarderies i així donarem temps a l'oposició perquè prepari "respostes". Que bona falta els farà!

Aquestes pàgines  queden obertes a contrastar els remors i opinions, tant per una banda com per l'altra.

1. Sí, diuen que al Govern Autonòmic el deute ja s'enfila als 3.000 milions d'euros (mig bilió de les antigues pessetes), que gastaren allò que no tenien, que el Govern Balear estarà hipotecat fins el 2025... però que han fet obres públiques.

Sembla que els comptes de l'Ajuntament de Capdepera són dignes de manuals de comptabilitat. El "forat", deute, desfasament pressupostari o la mala gestió ja s'enfila cap als 2 milions d'euros (més de 370 milions de pessetes) i encara no s'ha acabat tot... El problema és: Què han fet?, on els han enterrat? L'escoleta no pagada pel Govern Balear? La piscina? Res més? Ens agradaria més d'un aclariment!

2. Aquesta situació està farcida d'anècdotes que posen els cabells drets: El plec de condicions de la piscina, que s'obrirà oficialment a l'octubre, diu que l'Ajuntament es farà càrrec del dèficit que generi l'empresa contractant - entre 12-15.000 euros mensuals - Uns 25-30 milions de les antigues pessetes a l'any. Per a cobrir-se de glòria, vaja!

3. El ja comentat pressupost ja gastat de les festes de Sant Roc i Sant Bartomeu. Dels 240.000 € del pressupost prorrogat de festes, ja n'hi de gastats, abans de començar i sense comptar el que s'havia contractat per enguany, 210.000 €. Les verbenes de l'any passat estan facturades el 2007, és a dir, que això ve d'alluny. Ah!, i conten que en Jordà, el dels focs, diu que l'anterior consistori li havia llevat alguns focs per donar-los a una empresa valenciana "recomanada" per l'omnipotent Rodrígues.

 4. Conten, amb estupor, que un afamat empresari gabellí, l'endemà d'entrar el nou equip, es presentà de bon matí reclamant 27.000 € per interessos de demora. Ho hagués fet d'igual manera amb una altre color de consistori? Per què s'ha arribat a aquesta situació? No els hauria de pagar el qui era batle? On era el batle quan tot això passava? Ja pensava en la Direcció General promesa? Indignant!

Tot plegat, el panorama sembla tenebrós, en tenir dades ja estructurarem els articles oportuns. Ara, com a comentaris que ens venen al cap, demanam: Caldria una auditoria? Aquesta gestió és propia de la ideologia liberal? Fa en Prebe la mateixa gestió als seus negocis? I en Pillu, com a assessor fiscal, recomana aquests dispendis? Ja ho deia en Barraqueta, cada cop que en Muntaner està a l'Ajuntament s'acaben els doblers!

Es llogaran cadiretes?