La Cambra premia la trajectòria d'Amadip Esment, La Argentina i Torre de Canyamel




El lliurament de reconeixements tindrà lloc el dimarts 10 de novembre, a les 19.30 hores, a la seu cameral.

 

  La Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca ha acordat reconèixer la trajectòria de Calçats l'Argentina, quan es compleixen cent anys des dels seus inicis com a petit comerç local, tradicional i familiar; l'aposta per la qualitat en el sector turístic realitzada per l'empresa familiar Torre de Canyamel, després de més de seixanta anys en la indústria primària, de restauració i d'hostaleria; i la rendibilitat i excel·lència assolides per Amadip Esment Fundació, defensant sempre valors socials com la millora de la qualitat de vida i la creació d'oportunitats entre les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.

El lliurament anual dels guardons de la Cambra tindrà lloc el dimarts 10 de novembre, a les 19.30 hores, al Saló d'Actes Miquel Lladó de la mateixa entitat. L'acte, que estarà presidit pel màxim representant de la Corporació, José Luis Roses, comptarà també amb l'assistència de les primeres autoritats i representants de diversos sectors del teixit empresarial insular, així com de les principals institucions de la Comunita

ELS GUARDONATS

  • Amadip Esment Fundació


   Aquesta entitat no governamental mallorquina, constituïda el 1962 i declarada d'utilitat pública el 1966, treballa perquè les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies gaudeixin d'una millor qualitat de vida i disposin de les mateixes oportunitats que tots els ciutadans. Sota la denominació Esment (Impremta i Manipulats, Jardineria, Neteja i Alimentació), la Fundació ha desenvolupat diverses activitats comercials que tenen com a objectiu crear i mantenir llocs de treball estables per a aquest col·lectiu. Tots els beneficis es reinverteixen en les pròpies activitats, per oferir més oportunitats sociolaborals i formatives. A més, l'associació ha posat en marxa Esment Escola Professional, un projecte integrat de formació dins d'un entorn empresarial.
Més informació: www.amadipesment.org

Calçats l'Argentina
   Petita empresa familiar fundada, al març de 1915, al carrer Jaume II de Palma, per comercialitzar les sabates confeccionats a mà per Francisco Puigserver. Des de 1957, el seu fill Andreu, amb la seva dona Margarita Mariano, va donar continuïtat a la línia de fabricació artesanal pròpia per a nens, sent pioner en l'adaptació ortopèdica. La tercera generació, representada per Magdalena i Margarita Puigserver Mariano, va convertir Calçats l'Argentina, en 1965, en una sabateria líder al sector infantil de l'illa i va expandir el negoci amb dues noves botigues als carrers Quint i Oms de Ciutat. No és fins a 1999 quan va prendre el relleu la quarta generació, amb les besnétes de Puigserver, Joana Coll i Margarita Crespí, que van aconseguir mantenir el petit comerç familiar malgrat la situació de crisi, redirigint el negoci cap al calçat de dona. Aquest any, l'empresa celebra el seu primer centenari.

Torre de Canyamel
Empresa familiar mallorquina que va iniciar el seu camí, fa més de seixanta anys, en el sector agrícola-ramader. A la
dècada dels 60 va ampliar la seva activitat en el sector de la restauració, amb la tradicional Porxada de sa Torre i
una cafeteria a Platja de Canyamel. El 2005, l'empresa va diversificar la seva oferta cap a l'hostaleria de luxe, reconvertint l'antiga casa d'estiueig de la família en l'actual hotel Can Simoneta. Li van seguir la rehabilitació i reconversió de l'antic balneari de Campos (avui Fontsanta Hotel, únic balneari cinc estrelles de Balears) i l'entrada en el turisme urbà a través de l'hotel Convent de la Missió a Palma. Torre de Canyamel és avui una empresa enfocada cap a l'hostaleria de luxe, que busca l'exclusivitat i la diferenciació de producte, perseguint valors com la cultura i l'art, la gastronomia, la cura de la natura i el patrimoni.
Més informació: www.torredecanyamel.com