L’estiu s’ha acabat. Els estius ja no són com els d’abans. Quan pràcticament no hi havia notícies, quan els turistes, els soparillos i les festes eren les úniques preocupacions.

Ja sabeu el que diuen els francesos: "pas nouvelles, bon nouvelles" No hi ha notícies, bones notícies.

Però el món ha canviat. Ara tot allò important es congria a l’hivern i passa a l’estiu.

En aquest darrer xiuxiueig parlarem de tot: de turistes, tiqueters, venda ambulant, IB3%, tren, policia, Guàrdia Civil, festes, neteja, fotocòpies, IVA i certificats de residència.

 

 

 

 

Tots els hotelers de Cala Rajada, els bons i els dolents, els d’acadèmia i dels de ciuró, haurien de tenir damunt del seu comodí la resposta del senyor Niño Becerra a Miquel Piris per a llegir-la cada dia en colgar-se i en aixecar-se del llit. Com si fos un mantra,. meam si els entra:

 

"Me apena profundamente, y me indigna, lo que dice porque en su día consideré Cala Rajada uno de los lugares más bellos de Mallorca, ¡hasta Serrat dedica una estrofa a Capdepera en una de sus canciones!. A mediados de los 80 dejé de ir a la isla y cuando he visitado Palma ha sido únicamente por motivos profesionales. Uds. en Baleares, tenían todo para construir un abanico de calidades desde Sait-Tropez a Costa Esmeralda y se ha construído una cloaca, además de haber dejado hundirse una agricultura que era riquísima. Le sugiero que, si no lo ha hecho ya, lea un libro escrito por un mallorquín: “La sexta invasión”.

Sería bueno que se plantearan cómo y porqué Cala Rajada ha llegado a donde ha llegado. Y lo peor de todo es que ese argumento de que si esa gente que practica el vomiting no va no irá nadie. Durante muchísimo tiempo será así porque en los ficheros de agencias y páginas de viajes Cala Rajada está catalogada en ese epígrafe. ¿Qué pueden hace? Crear una plataforma de personas opuestas a esas prácticas, exponer su punto de vista, plantear alternativas, y dejar muy claro qué ha sucedido y hacia donde van. Lo peor es que las expectativas no son buenas, y lo más peor es que su deuda no es de las más bajas.

Un saludo.

Dr. Santiago Niño-Becerra

Catedrático de Estructura Económica"

 

Que les perspectives no són bones, ja ho sabem. Però cal no empitjorar-les. Quant a la policia local, es curiós que s'hagi repetit repeteix un parell de vegades lo dels bufets. A la reunió dels afectats pel renou amb l’equip de govern i els caps de la policia ja es va escoltar allò que els policies durant el servei anaven a atipar-se als bufets de determinats hotels i cap autoritat es va immutar. Ara la carta d’un súper de Canyamel ho torna a repetir. La gent es pot arribar a pensar que si són veritat aquestes afirmacions diuen molt poc d'aquells que les puguin practicar. Les males llengües diuen que no estan mai assaciats. Tant els en donin. Conten que una antiga netejadora de les dependències policials, ja jubilada, havia de guardar el paper de vàter sota pany perquè en cas contrari li volava.

D'aquesta manera, com es pot exercir amb autoritat?

 

Cap Vermell volia aportar un suggeriment al tema el renou, per afegir-lo a la carta a na Merkel: El projecte "COMISARIES EUROPEES". Es tracta d’un projecte de col·laboració conjunta entre cossos de policies de diferents estats de l'UE. Estaria bé que venguéssin aquí policies alemanys a patrullar el vespre cala-rajader. O no?

És clar, això pot anar bé mentre no aprenguin els mals costums dels d’aquí! Ara que basta que sia una proposta de Cap Vermell perquè no se li vulgui fer cas i se l'ingnori olímpicament.

Un problema afegit de la Guàrdia Civil de la comarca, segons el diari “Ultima Hora”, és que els fan estar molt pendents de la vigilància de la casa d’en Pedro J. I, clar, o es toca o es manxa l’orgue. Aquest detall s’hauria de posar damunt la taula el dia que l’associació vagi a veure la Delegada del Govern. I esperem que aquesta imatge no es torni a repetir:

Però el tema de Cala Rajada és complex. El reportatge de Cala Agulla (i voltants) d'IB3%, que podeu veure a les nostres pàgines, tracta de personatges habituals i es recrea amb els tiqueters i els de la venda ambulant de fruita (demostració inclosa).

Nosaltres, i també altra gent, ens demanam, si són tan fàcils de localitzar pels de la tele, que no coneixen la zona, tan difícil és per a la policia, que va d’incògnit. ‘'acudit és fàcil: "O tal volta són al bufet?"

Ei! Que ens consta que hi ha grans professionals a la policia local...

Per acabar, continuam demanant un pronunciament al PP sobre aquest tema. Ells, que s’omplen la boca en dir que són el partit més votat del municipi, no tenen opinió al respecte. Després de dos mesos!. És que algú de Palma els ha de dir allò que han de dir?

Però, per ensurt, aquell que es trobà al carrer de bon dematí aquest panorama:

Va penjar la foto al facebook i al regidor de medi ambient (o de mig ambient com diria en Joan Ferrer) li va faltar temps per respondre i dir que es va pegar foc a l'interior d'un camió de fems i que buidaren la càrrega. Però en poc temps el retiraren. I és que ja ho diuen són lents sols per allò que els interessa, quan els convé també saben fer via. Així que ja ho sabeu: el facebook accelera les gestions.


Un altra tema: els del PSM estan que trinen. El conseller Company, com a excusa per no acabar el tren, diu que és un caprici dels del PSM. I totes les marxes fetes? I tots els acords municipals presos des de fa tants d’anys?

foto web Govern Balear

En Company no té clar el que ha de fer. Desprès d’un any! Comença a ser hora! ja sabem que "no es questió de vida o mort" com va dir a Cap Vermell fa un any. Però entre poc i massa,.....tampoc és questió de tudar unes obres. Ara diu que ha aconseguit doblers per pagar les indemnitzacions... El problema és que és més fals que Judes. Utilitza aquells principis goebelians de que una mentida gran es més fàcil de creure que una de petita i de que la mentida repetida indefinidament es converteix en veritat.

Per què mescla ous amb caragols i, fixau-vos, mai no presenta cap xifra, cap document! Diu animalades com que el cost del tren per usuari són 13 € quan com podeu veure a les informacions no arriba a 1€. Ja ho deim en bon mallorquí: "Canten papers i menten barbes". Què no la sabíes en aquesta?

N’hi ha que diuen que aquest trastorn li ve des que empra cada setmana “Just for men” per a tenyir-se els cabells. I és que xulet i presumit ho és ferm! Però Bielet!, que ja no tens 20 anys! Que si fa dos anys ja tenies cabells blancs, per força ara n’has de tenir més! Meam si ens resultaràs tan presumit com na Munar!

Per acabar, vuit apunts municipals:

1. El dia de l’incendi a s’Heretat, tot el PP de Capdepera es mobilitzà cap al punt de reunió on havia d’arribar en Bauzá. Tocaren generala? Per què no compareixen quan no ve en Bauzá?

2. Pel que fa al contracte de neteja viària, hi ha algunes coses que no entenem: El darrer contracte se signà el 2008 per 8 anys i es presentà el 2009 (magnífica l’hemeroteca de Cap Vermell). Què ha passat? Com s’ha negociat? Són molts els que afirmen que Melchor Mascaró no passa gens de pena.

3. La neteja viària, com moltes altres obres municipals, s’adjudica des de l’empresa municipal “Capdepera segle XXI”, a fi i efectes de recuperar l'IVA algun dia. Estaria bé que quan aquest dia arribi ens ho facin saber. Són molts els que apostarien que aquest dia no arribarà i aquesta empresa sols haurà suposat més despesa a l’Ajuntament i, evidentment, a tots nosaltres.

4. Per a obtenir el certificat de residència a Capdepera es pot fer per web, però necessites un codi d’accés que has de demanar via instància a l’Ajuntament. És a dir, s’hi ha d’anar, però així t’estalvies els 2 €. Ara bé, voldria fer una reflexió als caps pensants de Madrid. Això de substituir el DNI pel certificat de residència acabarà amb més frau. Qualsevol al·lot de 14 anys és capaç de modificar un document en PDF, o escanejar un full de paper i canviar el nom i data de naixement. Ara veureu com, d’aquí poc temps, serà més la gent que ho emprarà de manera fraudulenta, ja que sols s’ha de mostrar el certificat en qüestió. No hi ha cap altra comprovació. Almanco el DNI no es pot falsificar. M’agradaria saber qui és la llumenera a qui se li va acudir aquesta idea. Perquè no hi toca! De debò!

5. Lo de les fotocòpies a l’Ajuntament és una nota de premsa que fa riure. Si no es vol donar aquest servei, cap problema. Però que no diguin que és una mesura d’estalvi de paper. Que el paper és el que manco costa de la fotocòpia! Ara veurem quines excepcions es faran. A les oficines de turisme molta informació es facilita en fotocòpies. Aquestes, es continuaran fent? El que passa és que hi ha un preu públic aprovat per ple que ningú aplica. Per què?

6. La guia d’activitats municipals fa pena. Serà la crisi, però fa pena. L’envien sense una trista presentació ni comunicat. És molta la gent que està indignada al respecte.

7. No volem insistir més en el tema de les festes. Al respecte ja publicàrem un portalet. Sols deixar-vos constància de la passada enquesta:


Molt dolenta
63 49.6%
Dolenta
33 26%
Regular
16 12.6%
Bona
9 7.1%
Molt bona
6 4.7%

Nombre de votants :  127
Primer vot :  dilluns, 27 d'agost de 2012 08:59
Darrer vot :  diumenge, 2 de setembre de 2012 18:27

Ah! Per als curts de memòria, aquests temes d’enquesta (de les festes) s’han fet cada any... Res personal!

8. I aquells que volgueu llampuga, a Mercadona n'hi ha a 9 € i a can Morey a 6. Esperau que baixi una mica, però no confieu en la Mostra (això no vol dir que no es faci)

Bona tardor i millor hivern (diuen que seran calents)