Diumenge, 14 de novembre, els grups caminaire Camina Caminaràs i Cranques Reumàtiques, van fer la clàssica excursió al Teix, Valldemossa. Fidel a les prediccions meteorològiques el dia resultà gris i plujós. L'idea era anar a fer l'excursió prevista amb cotxes particulars ( l'excursió és circular) i a la fi vam decidir deixar el cotxes als carrers de Valldemossa.
Durant la caminada vam entrar a veure la clastra de les cases de Son Gual.Des de Son Gual vam continuar pel camí dels Cairats, camí llarg i amb pendent ascendent important.

La següent fita va ser la font del Poll, que per cert rajava molt, després de anys sense aigua.D’aquí vam agafar la desviació a la dreta, camí del Caragol amb les seves ziga-zagues i una forta pendent, i sempre dins l’alzinar.

En sortir de l'alzinar i ja caminant per damunt la cresta vam arribar al cim, aquí aprofitàrem per a fer unes fotos i sense demora van baixar pel senderó de la cara nord, direcció al Pla de Mala Garba, sota una pluja intensa.D’aquí seguírem cap a la Tanca dels Bous i seguírem la baixada cap el refugi de Son Moragues, on aprofitàrem el porxo per dinar. Panxa plena, vam tornar al camí al camí dels Cairats per tornar a Valldemossa.Ja al poble vam poder fer un cafetó i comprar les típiques coques de patata valldemosines.

La propera excursió serà dia 12 de desembre, al Puig de ses Vinyes (Escorca).

Salut i muntanya.