Un bon grapat de gabellins van decidir fer una de les rutes excursionistes més belles de la Serra de Tramuntana, el barranc de L'Ofre o de Biniaraitx a Sóller.








Dia 7 d'abril, devers 35 caminaires decidiren partir amb autobús cap a Cúber per a iniciar aquesta preciosa ruta. El dia acompanyà ja que, malgrat el fred, no va ploure, això sí el Puig Major estava tot nevat. 



La primera aturada va ser al mateix embassament de Cúber, a la caseta, per a berenar i iniciar el camí ascendent que els duria al coll de sa Creu, amb aturada obligatòria per a reposar, beure i admirar unes magnífiques vistes del cor de la Serra.



Des d'aquest punt hi ha unes panoràmiques impressionant, preludi del que vindria més endavant passades ls cases de l'Ofre.



Després d'uns revolts de baixada, arribaren al portell que dona inici al barranc, que primerament segueix un caminoi penjat dels cingles amb el torrent a sota. Un poc més tard ja comencen les conegudes "escales" de pedra que donen una peculiar fesonomia a aquest camí. 



Arribat a la zona del salt , poc abans de l'estret,  l'aturada va ser per dinar a l'obra d'alzines i oliveres vora el torrent que duia molta d'aigua. 



Xino xano arribaren a Biniaraitx i Sóller, amb gelat a la plaça com cal!  A les afores els esperava l'autobús per a fer el llarg camí (ara asseguts!) cap a Capdepera.



Tots comentaven la bellesa d'aquest clàssic del muntanyisme mallorquí, una veritable joia que barreja una naturalesa impressionant i l'obra humana, de gran valor etnològic.