"No es produeixen vendes. I per primera vegada a l’història, el dia del Llibre serà orfe de llibres al carrer.
És un bon moment per gaudir de la lectura. Ara bé, novetats no n’hi haurà".Capdepera compta amb dos de les tres editors més importants de les Illes: Toni Guiscafrè de Documenta Balear i Lleonard Muntaner de l'editorial del mateix nom.
Parlam amb el Toni perquè  la major part de la producció editorial de Cap Vermell la coeditam amb Documenta Balear i perquè ens agradaria saber, ara que ve Sant Jordi, els efectes d'aquest confinament en la producció editorial.- Durant el mes de març del 2019 es van vendre 800.412 llibres. Volem aconseguir les vendes d’un dia, 30.785 llibres, per salvar les nostres llibreries i el llibre en català. Aquest és l'eslogan.
- Les llibreries haurien d’haver creat algun tipus de logística per dur a terme vendes vía telemàtica.

- S'ha aturat la venda de llibres a les portes de Sant Jordi. Ens han confinat un mes abans. Com ha afectat i afectarà a la venda de llibres?
- No es produeixen vendes. I per primera vegada a la història, el dia del Llibre serà orfe de llibres al carrer.

- Qui més qui manco ha llegit qualque llibre en aquest període de confinament, no? Per tant, tard o d'hora la venda s'incrementarà?
- És un bon moment per gaudir de la lectura. Ara bé, novetats no n’hi haurà.

- Heu continuat editant o s'ha aturat tota la producció?
- Tots els editors han aturat la producció. Seguim treballant, sobretot la pre-impressió d’alguns llibres.

- Funciona la venda de llibres "on line"?
- La majoria d’editors no venen directament esl llibres, ho fan mitjançant el distribuïdor o llibreries.

- i en format digital (pdf o e-book)?
- N’hem deixat de fer perquè no ens surt rendible. D’aquí en davant i segons com vagin les coses, ens ho replantejarem.

- Què s'hauria de fer per reactivar el sector?
- Obrir les llibreries, o crear alguna xarxa telemàtica per vendre’ls.- El confinament augmentarà la producció literària o assagística? Tindrà sortida?
- És una incertesa. Si els autors segueixen escrivint, segur que trobarem una fórmula per arribar als lectors.

- Les llibreries són un dels valors culturals més preuats del nostre país i cal contribuir a preservar-lo. Quines mesures hem de impulsar a nivell particular i a nivell institucional?
- Crec que entre tots trobarem una solució. La lectura és bàsica per mantenir la nostra cultura, alguna cosa s’haurà de fer.

- Com creus que afectarà als autors aquesta crisi?
- Segueixen escrivint més que mai. Ara veurem si podran veure la seva obra editada aviat.Moltes gràcies, Toni. Un home tranquil, de poques i certeres paraules que fa 29 anys que està al davant de l'editorial més productiva de les Illes.

Acabam dient que la producció editorial de Cap Vermell quedà suspesa pel confinament , i que tenim l'anuari i el llibre de Biel Barona Re-40 putes, MEMÒRIA SONORA - CAPDEPERA 1996-2010, en capses a punt per la seva presentació i sortida tot d'una que sia possible.

Anuari 2019 i llibre Re40putes, presentació i venda a la gala dels PREMIS CAP VERMELL


.

La crònica del 2019 en 116 pàgines, il·lustrades amb l'obra de Llorenç Panadero, i l'inici d'una col·lecció de llibres que sota el títol recollirà els episodis musicals més importants succeïts a Capdepera de la ploma de Biel Barona.