A la mostra de la Llampuga.
Dimecres 23 d'octubre, programa Fred i calent dedicat a la llampuga.
 El podeu veure a IB3 a la carta.


El diumenge de la mostra de la llampuga trobarem en Miquel Calent enregistrant en programa "Fred i calent" en el recinte del moll. Aprofitàrem per fer-li tres preguntes i conèixer com és la visió d'un professional extern de la Mostra.

Miquel, havies vengut altres vegades a aquesta Mostra?
No, és la primera vegada i certament estic molt gratament sorprès. Tant per les propostes gastronòmiques com per l'ambient que hi ha. Estau d'enhorabona!

Què trobes dels plats que has vist?
Són unes propostes de gran qualitat. A més hi ha molta varietat i per a tots els públics. És una d'aquestes fires que compleix amb tots els requisits de promoció i divulgació de productes amb gran valor nutritiu.

I a més posa en valor un producte local, no?
Sí he parlat amb els mariners i la promoció i posada en valor d'aquest peix té un gran mèrit ja que fa uns anys era considerat com un peix de segona i gràcies a aquesta feina s'ha prestigiat un peix blau de gran valor nutritiu i es mostra la vessant tradicional, com és la llampuga amb prebes, però que es pot cuinar i menjar de moltes maneres diferents. I això enriqueix no sols la llampuga sino també la cuina en general.

Alguna cosa més?
Tant de bo hi hagués més fires com aquesta. I, sobretot, no vos podeu perdre el programa que farem al respecte.

Moltes gràcies!

Recordau que el programa emès dimecres dia 23 a les 22,15h a IB3  i que s'anuncia així, el podeu veure a la secció de IB3 a la carta:

FRED I CALENT
Temps de llampuga

És temps de llampuga i aquesta setmana a Fred i Calent no ens hem volgut perdre una de les fires més representatives, la tradicional Mostra de sa llampuga de Cala Rajada, que enguany celebra la XVIII edició. Allà, en Miquel i na Fanny gaudiran del bon ambient entre restauradors i participants en una jornada en la qual aquest peix serà el gran protagonista.

En Miquel coneixerà a un pescador de llampuga que li explicarà com està anant la temporada i na Fanny ens descobrirà les propietats nutricionals d’aquest peix, a més de les maneres més habituals de consumir-lo.

Na Marta s’acostarà a dos restaurants per veure com preparen diferents propostes de barquetes dies abans de la fira, i el nostre cuiner prepararà una versió de fideus amb llampuga. Coneixerem com es va iniciar aquesta fira i com els seus organitzadors han aconseguit mantenir el seu èxit al llarg d’aquests anys.

I acabarem el programa amb en Miquel i na Fanny tastant les diferents barquetes dels restaurants participants i l’arròs amb llampuga que preparen els pescadors. Una gran festa gastronòmica pels amants de la bona cuina.

 



https://ib3.org/fredicalent?pl=1&cont=34b670dc-b427-411e-9705-1c5729dd7f57&fbclid=IwAR1_XR3AF5oOJlBYUHzSR0mkyriBRtXD4S2H61XHiPY59ZqkVVwSFvBM6tY