GRUMALLONS



Rosa López Mayol. Jove emprenedora.

-He estudiat a Irlanda, vaig fer part del batxillerat allà, m’encanta l’anglès i vaig estudiar filologia anglesa i després filologia hispànica.  Com fan tants d’estudiants, donava classes de repàs d’anglès a casa  i com que de cada vegada tenia més nins vaig pensar de tenir un petit local per poder agafar més gent. Vàrem triar aquest on estam ara, el vàrem arreglar pensant que seria un negoci petit on jo donaria les classes.

El que fa que aquesta acadèmia sigui especial, en primer lloc, és que els professors, si són espanyols, són titulats i a més exigim que hagin estudiat a fora perquè tinguin un bon accent, i si son nadius, també tenen titulació. Dins l’aula no es treballa amb llibres, la idea és que els nins aprenguin d'una manera divertida i  entretinguda, sense adonar-se'n. Tenim ruletes, pòsters, utilitzam  molt la pissarra, cantam, fem vídeos, teatre, manualitats..., hi ha molt de diàleg. Per exemple, els ensenyam geografia i el que es menja als països de llengua anglesa.

Jo crec que tot això és el que fa que sigui divertit i especial. Es considera que les aules són espais intel·ligents, el seu interior està dissenyat perquè els nins  el puguin manipular, tot es pot moure i col·locar segons l’activitat que es faci a cada moment.

Abans d’obrir,  no tenia doblers, ja que era estudiant, i vaig pensar que necessitava un crèdit . Vaig mirar distintes entitats i la que hem va oferir millors  interessos va ser “la Caixa”; a part, m’ajudaren a fer un pla d’empresa, i després me’n concediren un altra per a obrir una acadèmia a Sineu. Les condicions estan super bé, perquè el Banc Europeu en dóna una part, cosa que està molt be per als emprenedors menors de trenta anys.

Després de dos anys, ens varen cridar de la Caixa per participar en el programa que es diu “Casos reales de éxito”, destinat als joves emprenedors. Consisteix a fer un vídeo sobre les empreses elegides, en el qual explicam  les qualitats que pensam que han de tenir els emprenedors, les dificultats amb què ens hem trobat, per què creiem que ha funcionat el nostre projecte, donam consells a emprenedors, etc. El vídeo es penja a la pàgina web de “la Caixa” per motivar altres emprenedors. La veritat és que estam molt contents, ja que el fet que et triïn perquè pensen que ets un bon exemple per als altres joves ja és un orgull per a nosaltres.