Son Jaumell, un hotel rural fet en funció de la cuina, es troba a ple rendiment un any després de la seva apertura

Fa un any publicàvem a aquesta web
Andreu Genestra, la cuina de l'hotel rural Predi Son Jaumell

Andreu Genestra, breu entrevista


Aquella visita ens meravellà. Quin luxe poder tenir a Capdepera un espai com aquest. Llavors n'Andreu ens contà els seus projectes. Avui són realitat. I de quina manera.


Son Jaumell està a ple rendiment. La feina dona els seus fruits i la terra també.

No ens acabàrem de creure que aquesta antiga possessió gabellina fos capaç de proveir les matèries primeres de la cuina d'autor que es fa. Avui és una realitat. N'Andreu ens mostra orgullós, les gallines, les lletugues, els pèssols, les maduixes,... Ha sembrat vinya, amb oliveres en mig, just davant tres quarterades de blat xeixa per fer el pans. La carretera de sa Mesquida fa goig.

Mentres, ell, quan pot, fa estades magistrals a l'estranger. Fa dues setmanes a Moscou va triomfar i sorprendre davant un selecte públic. Cada dissabte, a les 12,30, fa un programa de ràdio a la cadena SER. I, es clar, sempre i per tot arreu, al nom de Mallorca se li afegeix el nom de Capdepera. Un luxe.

A banda dels comensals de l'hotel, el restaurant congrega clients de tota condició i lloc. Si més no, creu que Capdepera encara no coneix la seva ciuna. Ell mateix, desmenteix el mite de la cuina cara. El menú degustació costa 35€, molt ajustat als temps que corren. I convida a anar-hi sense por. Menjareu bé, la cuina amb arrels mallorquines, productes conreats just a la vora i recollits el mateix dia.

Però facem una visita més detallada:

Les cases de l'antiga possessió són de gran bellesa. Presenten un ambient de pau i tranquilitat en un hotel a ple rendiment.



En el més pur estil mallorquí, es cuiden tots els detalls



Cada zona té un ambient diferenciat



Els darreres amb la piscina





Com hem dit, allò que primer fa n'Andreu és mostrar l'hort. Sempre orgullós de la terra.



Com a exemple, vol que tastem els pèsols crus per assaborir la seva textura, consistència i dolçor. Impressionants.



L'hort ja és una realitat.



La vinya s'esten al peus del castell



Enmig, les oliveres.



En un anys aquesta vinya s'alçarà en un espectacle paisatgístic.



I entram al menjador. Espais diferenciats cuidats al més mínim detall.



Tot plegat evidencia que és un treball d'ara, però mirant al futur. Hi ha Son Jaumell i Andreu Genestra per a molts d'anys.



Mica a mica, anirem informant d'allò que faci n'Andreu, com de la seva experiència moscovita o el brunch que va fer recentment al taller de Gustavo.



Entrar a la cuina ho deixarem per una altra ocasió, de fet vos avançam que en breu n'Andreu col·laborarà amb aquesta revista.
De moment, i com diu n'Ester, aquí es treballa molt però es menja molt bé.



I si no podeu esperar, entrau a la seva web http://andreugenestra.com/