La segona jornada de les festes de Sant Bartomeu 2022 proposaren tres activitats ben diferents

 

Primerament, a les 19 hores,  el Bàsquet 3x3 que organitza el club de Bàsquet de Capdepera, enguany al pàrquing del poliesportiu. Una vegada més amb bona participació d’equips de totes les edats. En breu esperem poder ampliar la notícia amb més informació i imatges.
 








A la mateixa hora, aquesta vegada al Teatre de Capdepera, va tenir la posada en escena de tres obres de Teatre de Barra: “Fraules”, “Blues, browns & grays” i “Julieta2.0”. En conjunt poden dir que les tres obres, tot i tractar temàtiques i estils diferents, van agradar molt.

“Fraules”, obra escrita per Irene Niubó i dirigida per Pere Orell. Aina Compte i Lina Mira van ser les actrius encarregades de donar vida, en clau d’humor, als dos personatges que després de jubilar-se de ”l’ofici més antic de la humanitat” ens recorden vivències i anhels. Del final no direm res perquè dona un gir a l’obra.




“Blues, browns & grays”, escrita per Salvador Oliva, qui també la dirigeix juntament amb Rodo Gener que també l’interpreten. Per ventura la més arriscada de les tres, per implicar al públic i plantejar un tema actual i conflictiu.

“Julieta 2.0”, escrita per Marga Arrom, dirigida per Àlex Teixidor i interpretada per Catalina Rossell i Pere Orell. Trobem a Romeu i Julieta quatre-cents anys després i la seva història d’amor no sembla ser com ens l’han contada. Una peça molt divertida i entretinguda.
 





Per acabar la jornada festera, un clàssic: el sopar a la fresca a la plaça des Sitjar. S’ha de dir que la plaça des Sitjar no s’omplí i moltes taules (algunes reservades) se quedaren buides. Davant aquesta minva de participació (que ja començava a sentir-se abans de la pandèmia), pot ser s’ha de replantejar el format.  En cap cas parlem de eliminar-la sinó de repensar aquesta veterana activitat. Dit això comentar que puntualment el batle va donar la benvinguda i començà el sopar.









Durant el sopar se presentaren els vídeos gravats pels participants de la Gimcana nocturna de dia 2 de setembre. Vídeos divertits i originals amb els grups fent una coreografia. La presentació anà a càrrec del regidor Javier Garcia, que pujà a l’escenari acompanyat de les regidores d’Esports i Joventut.

Acabat el sopar va actuar el grup Eva que, tot i fer un concert excel·lent ( molt bé per la cantant i els músics que l’acompanyaven), molta gent ens comentà  que no “maridava” bé amb l’acte. El so, un tant fort, va fer que alguns marxessin abans d’hora perquè “no podien xerrar i fer una mica de sobretaula”. Una llàstima perquè la proposta musical era molt bona, algú va fer el joc de paraules de trobar l’actuació “massa bona”.







Esperem que en properes edicions el sopar a la fresca torni a recuperar la participació que tenia anys enrere. Per cert ens comentaren que alguns carrers havien muntat el seu sopar a la fresca.