Divendres , 23 d’agost, va ser una jornada festiva amb accent musical. A l’església parroquial va tenir lloc el tradicional concert de Sant Bartomeu de la Coral s’Alzinar. Enguany la coral comptà amb la participació de Carme Garí i Biel Fiol, que formen Voicello. 
 



El concert tingués dues parts. La primera consistí en l’actuació de la coral s’Alzinar que interpretaren 5 peces musicals amb la seva habitual solvència. Amb na Elionor Gómez-Quintero al capdavant, dirigint la coral, i acompanyament al piano, vam poder gaudir d’una magnifica interpretació de Somethin’else (Miles Davis), Carinhoso (Alfredo da Rocha- Joäo de Barros), Unchained Melody (Hy Zaret- Alex Nortj), Down by the riverside (B. EduardPütz) i What a wonderful world (GD Weiss- Bob Thiele – R. Mreira). Totes les cançons molt populars i conegudes que delectaren al públic assistent, que gairebé omplia la nau de l’església.

La segona part va ser interpretada per Voicello amb l’acompanyament de la coral s’Alzinar (recordem que enguany ja havien fet un concert conjunt al Centre Cap Vermell). Escoltàrem Summertime (G. Gershwin), EL cant dels ocells (popular, arranjaments F. Josefouski i B Fiol), Barcarolle (J. Offenbach), You raise me up (B Grahan i R. Louland) i The phantom of the òpera (A.L. Weber). Senzillament una delícia, amb la veu espectacular de Carme Garí i la bellesa de l’acompanyament de Biel Fiol amb el violoncel i la nostra coral.



Com és habitual el concert acabà amb Capdepera, Capdepera de Jaume Fuster i Maria Antònia Gomis, amb participació del públic que acabà agraint l’actuació dels músics amb un fort aplaudiment. Un gran concert de la Coral s’Alzinar i Voicello, per Sant Bartomeu 2019.

 
Però encara quedava un plat fort de les festes, la revetla de Sant Bartomeu. Tothom pensa que les revetles del seu poble són les millors, i tots tenen raó. I com nosaltres som i participem de les de Capdepera ... evidentment les nostres són les millors!.

La part musical la posaren els grups La Tinbras, Són Verbenes, Ves-hi tu i Valnou XL.

L'orquestra La Tinbras va arrancar la revetla amb música molt ballable, que aprofiten els ballarins del poble i alguns vinguts de fora poble per a fer una mica de ball de sala o ball en línia. Les clàssiques cançons de tota la vida per la primera part de la revetla, amb presència de públic de més edat.



Els següent grup va ser Són verbenes, que va n animar molt el concert amb una selecció de temes molt coneguts interpretats amb molta qualitat. Durant la seva actuació s'acabà d'omplir la plaça de gent jove, que era especialment plena a la zona de les barres dels bars. 



El grup més esperat era el de Ves-hi tu, una  formació que a més de bons músics, compta amb bones coreografies i la presència de la cantant gabellina Àngela Aso, que va connectar ràpidament amb el públic. El show que van muntar va agradar molt i el públic ballà i cantà les cançons presentades en distints blocs a mode de popurris. Molt bé Ves-hi tu, i especialment n'Àngela que s'estrenava a les verbenes de Capdepera.












El darrer grup va ser Valnou, un dels grups amb música de revetlla més sòlids de Mallorca, que se presentà en el  format XL, amb una dotzena de músics que ompliren la plaça d'un so contundent i una tria de temes molt adient. Valnou ja fa temps que pugen als escenaris i la seva és una aposta segura. Van aconseguir que molt de públic seguís a la plaça fins el final del concert a l'espera de la Diana Florejada.









Acabat el concert, quan clarejava, començaren a arribar els membres de la Banda de Música de Capdepera  (alguns ja hi eren a la revetla), que havien d'acompanyar als que havien aconseguit seguir fins ala fi de la revetla, i que eren un bon grapat. Així que de bon matí els joves (i no tan joves) recorregueren els carrers de Capdepera cantant i ballant. La Diana Florejada, és una tradició que se recuperà fa uns anys i segueix amb bona salut, com a proposta festiva.











De tornada a la plaça des Sitjar la Banda tocà un parell de cançons.. i tothom a jeure!