Enguany, la tasca d’encetar les festes d’agost recau en Pep Navarro com a pregoner de Sant Roc  i en Pedro Llabata com a pregoner de Sant Bartomeu.


En Pep Navarro serà el pregoner de Sant Roc (16 d’agost, Cala Rajada) i en Pedro Llabata el de Sant Bartomeu (24 d’agost, Capdepera), ambdós són presidents de les associacions "Sol Naixent"  i "Ca Nostra" respectivament.Pep Navarro és el president del club de la tercera edat Sol Naixent, de Cala Rajada. Segons comenta encara no s’ha recuperat de l’ensurt perquè diu que a ell li va bé muntar una festa però això de parlar en públic no li va tan bé. Explica que parlarà de la seva vida, dels 60 anys que porta vivint a Cala Rajada i sobre les festes de Sant Roc que recorda de joventut. «Abans venien artistes bons com Julio Iglesias, Lola Flores... s’hi gastaven doblers i després havíem de pagar una entrada. Molta gent no la podia pagar i quedava a fora», recorda. Diu que ara són altres temps i reconeix que cada època té el seu moment, a més, comenta que actualment quan són les festes tothom està al mig i hi participa, i que això és bo. Diu que quan un està pel mig per muntar coses ho fa amb les millors intencions però que hi ha cops en que les coses no surten bé, així demana perdó anticipadament – entre rialles- per si el pregó no surt tan bé com ell voldria, però reconeix que està content de fer-lo i que ho farà el millor que pugui.

 

Després de Sant Roc serà el torn de Pedro Llabata com a pregoner de Sant Bartomeu. President del club de la tercera edat de Capdepera, Ca Nostra, explica que havien tengut la reunió del club i que el batle el va cridar per donar-li una bona notícia. «Em pensava que era d’un tema que tenim entre mans ell i jo, i me diu que he de ser el pregoner», afegeix. «Vaig quedar un poc així -comenta amb cara d’estorat- però vaig contestar que sí, en fred, i en calent vaig pensar que ja m’havia tornat a enganxar», diu rient. Cal recordar que Pedro Llabata va ser pregoner del Mercat Medieval fa uns anys. Pel que fa al pregó diu que parlarà del que signifiquen per a ell les festes de Sant Bartomeu fins al dia d’avui, un record del que es feia en aquell temps. Diu que parlarà de tot el que té dins el cap i serà com una història. Afegeix que no vol dejectar ni enyorar res perquè «cada qual te la seva edat i tot evoluciona». Acaba dient: «Gairebé parlaré per a la gent com jo – té 76 anys- perquè els joves que en tenen 20 no han viscut el que jo he viscut».