El GrupTrui Teatre va dur a Capdepera, el dia de Sant Bartomeu, la comèdia "3 nits sense dormir", de Helen Salfas, sota la direcció de Ricard Reguant, i interpretada per Joan Carles Bestard, la "nostra" Lina Terrassa, Jaume Fuster i Alexandra Muñoz. Tots ells coneguts d'altres visites teatrals al nostre poble, tret de l'autora de l'obra, de qui no hem estat capaços de trobar una sola referència.

En realitat, es tracta de tres peces amb el denominador comú de l'habitació de l'hotel on transcorre l'acció. No hi arguments, sinó tres situacions més o manco divertides, amb finals absolutament previsibles. I, això no obstant, passàrem una hora i mitja molt entretenguda, gràcies principalment al treball dels quatre actors, que hi posaren gràcia i professionalitat. Ja fa gairebé dos anys que el Grup Trui passeja aquesta obra, i bé es veu que els seus intèrprets la dominen perfectament i saben com esprémer un text que, en altres mans, segurament no ens resultaria tan bon d'empassar. Així que un notable per a tots quatre.

Lina Terrassa, al final, va tenir unes paraules per a Manuel Muntaner, un músic, un artista, que ens ha deixat definitivament i que tots ploram.

Anys enrere, aquesta era una vetlada reservada a Xesc Forteza. Des que ell va morir, la substitució no ha estat senzilla, la fórmula no sempre ha resultat encertada. La gent del Trui Teatre, però, semblen haver trobat la tecla del teatre d'estiu, per passar l'estona, amb un nivell d'exigència una mica relaxat.

Almanco en aquest cas, ens ho passàrem prou bé.