Un altre any hem gaudit d’una gran nit de jazz al moll de Cala Rajada. 



Aquest cop amb l’actuació dels grups New Review Sextet i Glissando Big Band. Dues formacions totalment diferents. La primera, un sextet el repertori del qual  fou un tribut a Nancy Wilson & Cannonball Adderley. L'integren Mayte Alguacil a la veu, Santi de la Rubia al saxo tenor, Pep Garau a la trompeta, Txema Riera al piano, Pedro Campos al contrabaix i Joan Moll a la bateria. Una formació molt jove però amb una professionalitat fora de dubte, en què cadascun dels components ens deixà un bon gust de boca, oferint una gran tècnica d’execució i un swing important a l’hora d’improvisar. Cal dir que la qualitat de la veu de Mayte Alguacil no es correspon amb la seva petita estatura, ja que posseeix uns registres molt particulars i estudiats. En definitiva, una hora de molt bona música, executada amb molt bon gust.





La Glissando Big Band no va quedar enrere i també ens va fer gaudir d’un bon grapat d’estàndards de swing, acompanyats per un dinàmic grup de ballarins. Una formació de 18 músics també molt joves, a banda de l'incombustible Salvador Font a la bateria. Aquesta formació ens van regalar una vetllada de molt bona música.





Al cap i a la fi, la nit de jazz està més que consolidada i any rere any es posa el llistó una mica més alt.

Personalment em qued amb l’actuació del trompetista Pep Garau que, tant amb el sextet com amb la Big Band, em va deixar bocabadat, ja que cada cop que tinc l’oportunitat d’escoltar-lo veig que està pel bon camí i cada dia que passa aconsegueix un swing i un so molt personals.



Tan sols em resta donar les gràcies a tota la gent que va gaudir del concert i que l’any que ve tinguem l’oportunitat de tornar-hi.


Manuel Muntaner Fernández