Clicau damunt per llegir-ho



Com cada any, després d’unes bones Festes del Carme, arriben les Festes de Sant Roc i Sant Bartomeu. Com ja és tradició, es dóna el “sus” oficial amb la cercavila de Sant Roc, dia 10 d’agost, juntament amb la banda de cornetes i tambors, i “Els que ningú vol”, i el pregó a càrrec de Joan Mercant Castus .

Durant les festes de Sant Roc podrem gaudir d’una sèrie d’esdeveniments, com el sopar solidari i amb l’actuació del ballet Stylo. Un concert líric a càrrec de na Bàrbara Femenies i na M.Antònia Gomis a l’església de Cala Ratjada, el campionat de foto submarina CazaSub, la travessa popular nedant des del moll fins a la platja de Son Moll i un concert a la llum de la lluna en els Jardins de Can March. L’actuació de la Batucada de Capdepera amb una cercavila que començarà a la rotonda de Cala Agulla. I per finalitzar aquestes petites festes a Cala Rajada, hi haurà una missa en honor a Sant Roc i un espectacle piromusical al moll amenitzat d'una vetlada de jazz.
Dia 17 d’agost començaran a Capdepera les festes de Sant Bartomeu. Són unes festes molt esperades per tot el poble, ja que tenim una sèrie d'actes que fan que aquestes festes siguin molt especials per a tots els gabellins.

Donant per començades les festes amb la famosa cercavila per tot el poble amb la banda de cornetes i tambors, i “Els que ningú vol”, i el pregó a càrrec de M. Antònia Sureda Caragol . Aquest any s’ha volgut innovar amb una festa temàtica per a la gent jove del poble, una festa blanca amb música a càrrec de Without String i 2 Dj’s.

També podrem gaudir del Ball de Bot amb el grup Castell de Capdepera; quant a cites teatrals, el dia 18 Ivanov, ja no hi ha mosques, el dia 21 3 obres de teatre breu i el dia 24 amb Waiting Room; dia 20 el famós sopar a la fresca, on tota la gent del poble, ja siguin joves o més majors, es reuneixen a la plaça del poble per poder gaudir d’un bon sopar juntament amb els seus, i poder gaurdir d’un espectacle còmic amb Madò Pereta i, més tard, música a càrrec de Chevy’s Band i Big Funk.
Durant el cap de setmana de festes, tenim els dos esdeveniments més esperats per tots durant tot l’any: la Nit de Foc i la revetla de Sant Bartomeu. Divendres 22 tindrà lloc la Nit de Foc a càrrec de l’associació de les joves diabòlics la Solera Gabellina, un espectacle ple de foc on tota la gent del poble espera amb ànsies aquest gran esdeveniment.
Dissabte 23 se celebrarà la XXXI edició de la Cursa de Sant Bartomeu i a la nit, una nit molt esperada per tots, la gran revetla de Sant Bartomeu, amb música a càrrec de Latin Brass Band, Tumbet de Solfa i la Loca-Motoca & Vandeshow. Després d’aquesta llarga nit de balls i música hi haurà una xocolatada amb ensaïmada per a tots aquells valents que vegin sortir el sol, i a continuació, juntament amb la Banda de Música, la diana florejada.
El dia de Sant Bartomeu, 24 d’agost, hi haurà una missa en honor a Sant Bartomeu. I finalment, dia 25 d'agost, un concert a càrrec del CC. Banda de Música de Capdepera i, per acabar les festes, els Focs Artificials.