Els dimonis s'acomiaden de Capdepera amb el darrer ball



Dia 17, Sant Antoni, a Capdepera i arreu de Mallorca se celebren les tradicionals cavalcades i beneïdes. En el nostre poble, a les 14,30 hores ja hi hagué la concentració de carrosses, carros i cavalls participants, enguany prou nombrosos. 



La recollida dels obrers al carrer Ciutat, amb la Banda de Música, va marcar l'inici de la cavalcada, que voltà pels carrers del centre de Capdepera, passant per la plaça de l'església.



A les escales de l'església mossèn Toni Amorós va beneir els animals que portaven les carrosses, els cavalls muntats i molts de cans. Cada participant va rebre una imatge del sant, en forma de calendari.



 

Després de fer dues voltes, sempre acompanyats de la Banda,  els dimonis van descavalcar Sant Antoni i pujaren a la somera, en una simpàtica escena que es repeteix cada any. 



També hi hagué algunes corregudes de cavalls, en la pujada pels carrers Col·legi i Centre, mentre la gent se concentrava a la plaça de l'Orient.





Acabada la cavalcada es cantà la codolada, un resum de l'argument de Sant Antoni 2015, enguany amb gloses de Joan Genovart, Maria Llaneres, David Triay, Per Orpí, Joana Colom i Jaume Fuster. Una feina col·lectiva que ha quedat prou bé. Mentrestant, els obrers oferiren vinet i galetes als assistents. En acabar se sortejà la porcella (nombre 3469, de la tira verda) i el cap de setmana en el Viva Cala Mesquida "una nit d'amor" (nombre 3330, tira rosa).



Després d'una llarga sessió de fotografies amb els dimonis, s'inicià el darrer ball.  Ball que hagueren de repetir per aclamació del nombrós públic que omplia la plaça i repetia la tonada santantoniera.











Afortunadament, les males prediccions meteorològiques, que donaven tot lo dia de pluja, no s'arribaren a complir i la  gent participà massivament, i molt activament, en els actes organitzats per l'Obreria.



La festa continua a Cala Rajada dia 24 a les 14,30 amb la repicada de campanes (sortida a les 15 hores, de la cotxeria de can Miquelet,  plaça Mariners) i dia 25, amb la missa i  cavalcada  (la sortida serà a les 11 hores). Per la tarda hi ha prevists els jocs eqüestres a sa Gravera.

Ara, us deixam més imatges de les cavalcades i beneïdes.