Divendres Sant, dia central de la Setmana Santa, dia de la celebració de la "Litúrgia de la Passió del Senyor", on la lectura de la Passió segons Sant Joan substitueix l’Eucaristia i esdevé el moment clau de la cerimònia. Juntament a la Passió, l’adoració de la Creu (adoració que aquest any per les restriccions es va fer sols passant per davant), també és un dels moments claus de la ceremonia.

A les parròquies del municipi oficiades pel rector Xisco Bernabéu a Cala Rajada i Pere Orpí a Capdepera, se va rememorar la Passió de Crist amb lectures per part dels fidels i música a càrrec de la Coraleta Verge del Carme i la Coral Parroquial Gabellina.

Cal comentar que, a Cala Rajada, com és costum, va tenir lloc la representació de l'Endavallament de la Creu de la imatge de Crist, per depositar-lo al fèretre de vidre que tradicionalment sortia en la processó pel poble. A les fosques i en un profund silenci, només trencat pel cant de la coral, que aportà una gran solemnitat, es va celebrar l'endavallament, per després passar a adorar el Crist al fèretre escoltat per quatre carapunats.

Acabats els actes a l'església, no es pogueren realitzar les processons als carrers, per les actuals restriccions, si bé hi hagué la presència d'alguns carapunats dins l'església.

Us deixem una sèrie d’imatges de les celebracions de Divendres Sant.

Capdepera










Cala Rajada