Els tres dies de Mercat són prou intensos i tenen el seu ritme, marcat moltes vegades per la climatologia i l'afluència de públic (moltes vegades capriciosa) en un indret o l'altre. El divendres, dia 19, representa la part més formal del Mercat. Després del matí de visites escolar toca el torn a la inauguració del Mercat, per part del pregoner, i les autoritats, i la lectura de pregó que dona el sus.A les 6 del capvespre les autoritats se concentraren a les portes de l'ajuntament, al carrer Ciutat, on s'hi trobaren el  batle i els regidors locals, càrrecs del Consell i del Govern, representants de les forces de seguretat i dels partits polítics,  i la presidenta del Govern, Francina Armengol (que va arribar amb una mica de retard). La comitiva arribà al recinte del Mercat on es tallà la cinta que simbòlicament obria el Mercat. A partir d'aquest punt visitaren gairebé totes les paradetes fins la plaça de l'Orient, on hi hagué una actuació del grup Ixera (que obrí la comitiva durant tot el recorregut) i una fotografia de grup. 

Pel carrer de Pla d'En Cosset, escales amunt, pujaren al castell després de fet un tast de llet freda.Al castell feren una altra aturada gairebé obligada a Herbes de Can Planetes., i enfilaren cap la capella. La capella era plega de gom a gom. Jaume Fuster, com a pregoner de l'any anterior, presentà a Joan Pascual.
El pregoner va centrar el seu discurs en el castell, especialment en el moment de l'adquisició del Castell quan passa a mans del poble de Capdepera.

A les planes de Cap Vermell hem publicat el text íntegre perquè el pogueu llegir amb tranquil·litat.

Una vegada més la Coral s'Alzinar posà la part musical  amb diverses cançons de caire medieval, acabant amb Capdepera, Capdepera i La Balanguera.Des de l'entrada de la capella,estibada de gent, continuà la visitat a les "paradetes" instal·lades al castell. Francina Armengol aprofità per comprar-se una peça de llata, i acabada la volta hi hagué un refresc a l'ajuntament.

Mentre, el Mercat començà a omplir-se de gent en un capvespre molt agradós. Els llocs que oferien productes i  menjar s'ompliren i poguérem assistir als espectacles prevists pel vespre del divendres.A la plaça des Sitjar hi hagué l'actuació de Nou Romancer, amb en Toni Gomila, que presentaren un espectacle dedicat a Ramon Llull que barrejava poesia, musica i teatre.També a la plaça des Sitjar, el grup gabellí Sigramaça tornà a l'escenari un any més i aprofità per a presentar el seu EP recentment editat.

La vetllada acabà amb el concert de The Raggle Taggle Gypsy (un excel·lent grup escocès), i Clan Zibar, amb música zíngara.