Cristina Vidal, Carme Mut i Ana Granados, tres històries diferents del Mercat


Les premiades, molt contentes amb els exquisits premis que ens ofereixen els nostres excepcionals col·laboradors, Andreu Genestra i Toni Navarro.

Mai s'havia donat el cas que fossin tres dones les guardonades en un concurs fotogràfic com el del Mercat Medieval, que enguany ha batut rècords de participació i, a més, ha comptat amb un jurat molt qualificat.
Tres guardonades i tres històries, ja que sols una és coneguda i d'aquí:

Cristina Vidal és del Portocristo, estudia fotografia i els estius treballa a l'hostaleria a sa Coma. Ens contà que de petita cada any venia al mercat amb els seus pares i ara, amb cotxe i autonomia pròpia de l'edat, no hi ha cap any que no hagi vengut. És amiga dels facebook del Mercat Medieval i a través d'aquesta xarxa social va conèixer el concurs i la revista Cap Vermell. Considera que els premis són molt importants i a partir d'ara participarà cada any. Enhorabona! 
Per  cert, ens ha promès una crònica del gaudi del seu premi amb fotografies de cada plat.

Quant a n'Andreu Genestra i el seu restaurant, no atura. Ens contà que ara està enregistrant a IB3 la nova temporada de CUINA I GUANYA, on no sols fa de jurat sinó que també és el presentador del programa.
El cert és que l'estrella Michelin ha suposat un esglaó més en les propostes del seu restaurant, ja de per si excel·lents. Diríem que ara són senzillament sublims. El restaurant va a tota marxa i les reserves s'han de fer amb una setmana d'antelació. Per altra banda, el servei de càtering cada vegada té més adeptes i més demanda.
També ens digué que en acabar la temprada aquí, els mesos de novembre i desembre, trasllada tota la cuina a Madrid, a l'hotel URSO (5 estrelles) i d'allà ja enllaçarà amb el Madrid Fusion, la trobada gastronòmica més important de l'estat.
Of the record ens comentà altres projectes que tendran lloc a principis d'agost, que encara no es poden fer públics però que tothom que llegeixi aquests comentaris aviat sabrà relacionar. Són d'aquestes coses que quan les fa un veïnat i amic et sents orgullós de ser de Capdepera i compartir municipi amb ell.
Fianalment, ens comentà que a ell li agradaria fer un gran esdeveniment gastronòmic a Capdepera. Queda dit i esperam que els representants municipals acceptin l'envit.



Carme Mut no necessita presentació. Tothom coneix la seva dedicació laboral a la gestoria administrativa del carrer Magallanes. Però, en arribar les dates del Mercat Medieval es transforma i de bon matí fins a vespre fosc la podeu trobar trescant amunt i avall, d'una manera o altra. Quant a les fotografies, diu que les máquines d'avui en dia les fan soles i que sols es tracta de fer-ne moltes.

Ana Granados, premi a la foto més votada a través de facebook, s'ho va currar. 86 m'agrada! Ella és de Palma i tenen una casa a Canyamel on vénen els caps de setmana. No es perd cap edició del Mercat Medieval. Considera que és una de les festes diferents i úniques a tota Mallorca. Que té de tot: animació, moltes paradetes, moments molt diferents... Va conèixer la revista Cap Vermell per uns amics de Capdepera i cada setmana hi entra per veure les propostes que hi ha al municipì. Considera que és una revista molt completa i que estaria bé que cada municipi tengués una web semblant.

Els premis, les tortades de vainilla de Toni Navarro, són un clàsic en els nostres premis i en la rebosteria del municipi. En Toni també ens contà els seus projectes, també molt ambiciosos. Les seves postres entraran l'any que ve en una cadena de distribució a nivell de tot l'estat. Quant a la distribució aquí, vol fer una carta nova de postres amb un punt de venda al públic, a Capdepera i Cala Rajada. 
Pel que fa al restaurant, tot i que encara no hi ha data d'inici, vol plantejar el que s'anomena "pambolis d'autor". Sols el nom ja fa entrar gana. D'això i molt més en seguirem informant. En tot cas, hem de reiterar que estam molt contents de tenir uns patrocinadors tan genials, tant en lo professional com en lo personal.

Moltes gràcies a tots els participants i col·laboradors i fins l'any que ve!



A continuació, una vegada més, les fotografies guanyadores: