Celebració a l'església de Capdepera, pregó de pregons i emissió en streeming de les Completes i l'Ofici



Les festes de l’Esperança segueixen fidels a la seva tradició pel que fa al seu programa i devoció. Tot i que la maleïda COVID 19 ha trastocat part de la litúrgia i espais. Enguany no hi ha hagut ni processó ni cap acte al Castell. La novetat, com en tantes altres festes ha estat l'emissió a través de les xarxes socials i de la web de Cap Vermell tant de les Completes com del pregó com de l'Ofici i novena del Dia de l'Esperança. 

Tal volta perquè l'emissió, enregistrament i la possibilitat de veure els actes en voler ja suposà per Cap Vermell un gran desplegament logístic, pensàvem que no calia cap altra crònica. Però sembla que en aquest punt anàvem errats. I aquí la teniu. 



En primer lloc, i no és mèrit nostre, deixar constància del gran suport rebut a les emissions en directe que Cap Vermell va fer. Una vegada finalitzades les Completes comprovàrem que 335 persones havíen seguit en qualque moment (i durant més de 5 minuts) l'acte en directe. L'endemà la xifra de visionats superava les 750. A més hem rebut diverses i emocionades mostres de gratitud de gent que lluny del poble pogué "connectar" en directe o diferit amb les seves arrels del poble. 




Les Completes foren oficiades pel rector Xisco Bernabeu i Pere Orpí.


Fou un pregó de pregons. Tots els pregoners que des de 2007 havien fet el pregó de l'Esperança en llegiren un bocí del seu que es projectà (no amb massa qualitat acústica) dins del temple. Aquí el teniu:





El sistema d'accés al temple funcionà perfectament.



En Tino Adrover Melis autor, com cada any, de l'ornament de la Mare de Deu de l'Esperança ens comentà que enguany havia emprat flors de tela per no haver d'anar canviant i reposant setmana a setmana les flors. Que ell havia assumit el cost i que no eren temps per segons quines despeses i més si es poden dedicar a gent que ho necessita. Certament l'Esperança estava preciosa.



Dimecres, dia 18 de desembre, va tenir lloc l’Ofici solemne, presidit per fra Carlos Enrique del convent franciscà de Petra. En acabar se resà la darrera novena acabant els actes de l’Esperança.




Una vegada més s'ha de donar l'enhorabona a l'Obreria de l'Esperança per la feina que fan per servar aquest sentiment del poble. 

Molts d'anys!!!