Amb el pas dels anys, les Completes de la vespra de l'Esperança s'han convertit en l'acte més concorregut de la celebració de la festivitat de la Patrona de Capdepera. Enguany no ha fet més que confirmar-ho, tot i la nit poc acollidora, meteorològicament parlant. I encara gràcies que no va ploure i tot pogué discórrer amb prou normalitat.


   

Abundant en el que deim, a l'acte religiós, oficiat pel rector Antoni Amorós, el recinte de la capella resultà petit. Un acte en què mossèn Pere Orpí ens obsequià, com cada any, amb el Romanç del Castell, con d'ell és també la lletra de l'Himne a Capdepera amb què va concloure la celebració. Aquest tema i tots els altres que sonaren al llarg de la nit foren interpretats per la Coral Gabellina.

Pel que fa al pregó, enguany va anar a càrrec de Maria Terrassa Nebot, una dona molt coneguda i estimada en el poble. Na Maria, amb senzillesa i naturalitat, va expressar els seus sentiments envers la Verge de l'Esperança i el Castell i explicà tot de vivències personals, des del seu naixement a Vila Roja. Un pregó molt aplaudit i que vos oferim íntegrament en una altra entrada d'aquesta revista.



I un cop acabades les Completes, la part profana de la vetlada, igualment concorreguda: torrada i ball obert. Ja ho hem dit, el mal temps - feia vent i fred, però sense pluja - no impedí que tot arribàs a bon port. Llonganissa i botifarrons, vi i dolços abundants, perquè tothom en pogués menjar a voler. I pel que fa al ball, enguany els encarregats d'escalfar l'ambient varen ser els components del grup "Aires Gabellins", amb el complement dels sonadors de jotes i mateixes, i un bon grapat de balladors. Tot per tancar una vespra de l'Esperança que la gent del poble ha demostrat amb escreix que s'estima. 

Que sigui fins l'any que ve!