Les Festes del Carme, d'any en any, van diversificant la seva oferta gastronòmica en el sopar mariner. I enguany ha estat el torn de la bacora, un peix que, quan va aparèixer en els programes, molts no varen saber ni què era. Certament, no és una espècie molt popular, entre d'altres motius perquè normalment se n'agafa poca, i petita. Però enguany està sent una excepció, n'hi ha molta i grossa. Per què? Bé, això amb el peix, i més amb una espècie migratòria com aquesta. Si anau al diccionari, trobareu aquesta definició:  Peix de l'ordre dels perciformes, de la família dels túnids (Thunnus alalunga), semblant a la tonyina, però més petit.



Idò sí, l'equip de cuina de les festes va fer un aguiat amb bacora que tallava. Això sí, "enriquit" amb un bon brou en què no hi mancaren ni el congre ni la morena. El resultat final, esplèndid, i més de 500 persones que en menjaren, en poden donar fe. Al final passàrem per la "cuina" i no havia quedat ni una escata. De postres, l'habitual llet freda (no tan freda, certament) i coca de quarto. El preu, simbòlic.





L'equip d'IB3 del programa "Gent de la mar" , capitanejat per Manuel Barahona, no s'ho va voler perdre i va filmar tant l'elaboració de la recepta com les impressions dels comensals. Si sabem el dia que emetran el programa, vos avisarem.









El sopar va discórrer sense cap incident, per bé que moments abans fa brusquejar una mica i que fins a l'hora de començar a servir - perquè el sopar es va servir a taula, eh! - el temps no estava gens clar. Més aviat al contrari. Però, ja deim, la vetllada va resultar fresqueta però molt agradable i finalment, com cada any, al voltat de 500 sopadors es varen reunir en el moll.





Acabats de sopar, el duo "Noches Bohemias" hi posà música, i no hi faltaren balladors.





I finalment es va fer el sorteig de la magnífica aquarel·la regalada per l'artista Bàrbara Sirer, la qual va anar a parar a mans de Biel Serra. Enhorabona.





I l'any que ve, què ens donaran, per sopar?