L'Associació de Festes del Carme s'havia emprescat, enguany, una activitat no estrictament festiva, com és la de la neteja del nostre litoral, tan maltractat per molts de desaprensius. I tal dit, tal fet, amb la col·laboració de distintes entitats i organismes relacionats amb aquesta zona del poble, i emmarcant-la concretament entre cala Gat i es Carregador, el dissabte dia 9 es dugué a terme aquesta bona tasca, per terra i per mar.

Amb una notable participació de voluntaris (es preparà paella per a 150 persones), es procedí, en primer lloc, a recollir els kits de neteja i l'avituallament (guants, bosses, aigua, fruita...)Les tasques es varen desenvolupar tant des de les roques com per mar, amb la participació d'un conjunt de submarinistes, i comptaren en tot moment amb el suport dels membres de Protecció Civil.

I aviat començaren a veure's els fruits de la feina. Brutor a la menuda i a l'engros, de petit format i del tamany d'una barca, a la vorera o al fons del moll... Brutor, brutor, brutor!A tot això, l'equip de cuina de l'Associació inicià una altra tasca també prou important: cuinar una paella reparadora per als participants, que bé que se la guanyaren.I el resultat va ser el de sempre, marca de la casa, és a dir, cexcel·lent. Ja se sap.El proper dia 15, la biòloga Sandra Mallol ens oferirà una dissertació sobre els efectes de les deixalles en el fons marí, i, així mateix, es mostrarà el resultat de la feina d'aquest dia de neteja, amb tot el que s'ha recollit en el bocí de la costa on s'ha treballat.