Precioses fotografies d'autor de la festa


«El fotògraf no pot ser un espectador passiu, no pot ser realment lúcid si no està implicat en l'esdeveniment.» 
Henri Cartier-Bresson


Allò que fa d'una instantània una gran foto és la reacció que aquesta fotografia produeix en qui la veu, les emocions que allibera en ell. Els sentiments que indueix. Alguna cosa així com el que fa la poesia o la música. Aquestes fotografies de Toni Alzina ens han captivat, ha aconseguit emocionar-nos, transmetre allò que els nins i nines fotografiats sentien en el moment que portaven la faia encesa.


Toni Alzina fa un exercici d’empatia amb els nins i amb la festa que farà que recordem aquestes fotos molts d’anys. Sols aquells que hem fotografiat l’Alei-alei sabem de la dificultat que té: poca llum, moviment, el foc com a focus brillant. Moltes dificultats per llavors enquadrar, composar destacar detalls...i les mascaretes com afegitó.
La diferència de les fotografies de Toni Alzina amb les nostres, per exemple, és el que va d’una fotografia corrent a una fotografia espectacular. Aquestes són fotos que conten històries.


Des que el món de la fotografia existeix, un dels principals objectius, com qualsevol altra disciplina artística, ha estat reflectir els propis sentiments de l'autor en dur-la a terme i poder transmetre els mateixos sentiments als observadors. En Toni, amb aquestes 28 fotografies, s’hi aboca en cos i ànima des de la senzillesa, la nuesa i la simplicitat. Com a gran fotògraf, sap que el blanc i negre, l'absència del color, aconsegueix entrar la mirada, en l'essència del que estàs fotografiant.
 

De vegades ens deixem portar per la necessitat de fotografiar les emocions més intenses (riure, felicitat, plor, dolor, ira…) i no li donem importància a altres emocions menys evidents. Segurament és perquè creus que no són tan universals o que l'espectador no les entendrà tan fàcilment, però una mirada perduda, una expressió reflexiva, el misteri, o un somriure trist, també són capaços d'explicar-nos i parlar d'emocions, a vegades fins i tot més que un gran somriure.



Certament no ens hem equivocat al convidar-lo a fotografiar la festa. Sabíem que ho faries bé, però ha estat sublim!

Enhorabona, Toni i moltes gràcies per aquests testimonis. 


Fruïu de les imatges i per molts d'anys!!!