Jornada de festa i emocions amb el lliurament

dels Premis Cap Vermell

i la campanya "Mallorca m'agrada"


Ni la pluja pogué malmetre una jornada del dissabte dia 12, la qual, passades unes hores, podem qualificar d’èxit total. La coincidència de la festa de lliurament dels Premis Cap Vermell 2010 i de la campanya “Mallorca m’agrada” de l’OCB es va traduir en un horabaixa-vespre ple de música, de poesia, d’emoció, de cultura, en definitiva. Com deim, els primers actes que inicialment estava previst que es desenvolupassin a la zona de can Creu-plaça de l’Orient, i a causa de la pluja, es varen traslladar al Teatre, cosa que no tan sols no va refredar els ànims en absolut.

 

S’encetà el capvespre amb la projecció del vídeo d’Arnau Serra gravat a partir de la cançó “Aquesta terra ja no més seva”, de Suso Rexach. Abans de cap altra consideració, hem de donar les gràcies i l’enhorabona a tots els grups i entitats que hi ha participat, fins a 22! Quan convocàrem aquesta activitat pensàvem amb mitja dotzena de grups, però a mesura que anaren passant els dies i que avançà la gravació, ja vàrem veure que la resposta era inusitada. Més de 400 persones! Ara sols ens queda expressar la nostra gratitud i constatar que el sentiment en positiu d’aquesta campanya de l’Obra Cultural Balear, que a Capdepera hem promogut des de “Cap Vermell”, està trobant un recolzament molt esperançador. Mallorca ens agrada i que, sense cofoismes estèrils, ho volem manifestar en veu alta.



 

La projecció d’aquest magnífic treball de gravació i de muntatge de n’Arnau Serra es va perllongar fins a les 18’30. Mentrestant, i paral·lelament, a les 17’30 s’inicià la marató de lectura poètica, i aquí hem de deixar constància d’una segona sorpresa altament positiva. Poesia? Llegir en públic? Idò sí!, 27 lectors i molts més oients ens reunírem en el Centre Jove, una mica estrets però engrescats amb l’experiència. Cadascú hi comparegué amb el text que havia escollit i tothom va fer la seva aportació enmig de la complaença de tots els altres. S’ha de repetir, deia la gent en acabar. Aquesta part de la festa l’encetaren Soledat Peiró (valenciana) i Sally Von Stunzner (anglesa), les quals llegiren el manifest de la campanya “Mallorca m’agrada”, com a demostració que l’estimació per aquesta terra l’hem de compartir amb tots aquells vinguts de l’altre costat de la mar que, amb el cor obert, s’incorporen a la realitat mallorquina.





 

A les 19 hores començà la festa de lliurament dels Premis Cap Vermell 2010. Com gairebé tots deveu conèixer, en aquesta ocasió havien recaigut en la persona de Climent Garau i Arbona (per decisió de la junta de la nostra associació), i en el grup de Voluntaris de la Creu Roja de Capdepera i Cala Rajada (per votació dels nostres lectors).  A teatre ple,  l’acte va ser conduït pels companys Maria Vives i Lluís Cerrada, tota una garantia, i va discórrer segons el guió previst, al llarg de dues hores vibrants.






 

El mateix Climent Garau recollí el guardó que li havia estat atorgat i l’agraí, després que haguessin pres la paraula Josep Terrassa, president de “Cap Vermell”, i Jaume Mateu, president de l’Obra Cultural Balear. Pel que fa als Voluntaris de la Creu Roja, va ser el president de l’Assemblea Local, Pere Taberner, l’encarregat de pujar a l’escenari a recollir el premi i d’agrair-ne la concessió. El torn de parlaments el tancà el batle de Capdepera, Josep Gallego, per a felicitar els guardonats.







 

A altres notícies d'aquesta web vos oferirem els vídeos de l'acte. Els companys de Televisió de Mallorca ho han vist així:


Premis Cap Vermell 2011 per RTVMallorca />


 
En tots dos casos, el lliurament va anar precedit de sengles muntatges audiovisuals realitzats per Suso Rexach (magníficament realitzats, marca de la casa), en què el públic assistent va poder apropar-se als guardonats i conèixer-ne una mica mica millor la seva trajectòria i alguns dels molts mèrits que justifiquen amb escreix el premi que ara se’ls ha atorgat. Pel que fa la part musical de la vetllada, aquesta anà a càrrec de la polifacètica Joana Colom & Amics, una presència sobre l’escenari que s’hi avenia a la perfecció, atenent que, a bada de les seves virtuts com a cantautora, s’hi donava el cas de la seva condició de voluntària de la Creu Roja i de fillola de Climent Garau. I, clar, la seva actuació va resultar deliciosa.





 

Cap al final de la vetllada, en Miquel Llull –l’home de l’anuari– va prendre la paraula per a presentar la nostra tercera versió en paper, un recull de cent pàgines del més important que hem publicat durant l’any precedent a la web. Un tercer anuari magnífic quant a presentació, amb portada meravellosa d’Antònia del Rio, i la direcció del qual ha anat a cura del mateix Miquel Llull. No ens demaneu com ho feim, però aquestes cent pàgines profusament il·lustrades les podeu adquirir en els llocs de venda habituals pels preu simbòlic de 5 euros.



 

Després, en el vestíbul del Teatre, com sempre, compartírem bufet i conversa, ens felicitàrem perquè, un any més, tot havia sortit bé, regalàrem motllets de “Mallorca m’agrada”, per fer crespells i començàrem a maquinar projectes per al futur immediat, algun dels quals, en realitat, ja ha començat a caminar. I és que, somada de gust no pesa.

 El nostre agraïment a tots els que fan possible, d’any en any, que el Premi Cap Vermell sigui una magnífica realitat: Gustavo, Art en Joies, Suso Cruz i David Montón, Suso Rexach, Revi, Miquel “Calobra”, Felip Esteva, i enguany també la gran aportació d’Arnau Serra, juntament amb tots els col·laboradors anònims que ens fan la tasca més lleugera.

 Serà fins l’any que ve, si no hi ha res de nou.