El lliurament digital incrementa notablement la participació




El jurat  format per Joana M. Abrines Ramírez, Iván Martín Guerrero i Salvador S. Sánchez.




Els premis Ploma de ferro, organitzats anualment per l’Ajuntament de Capdepera, enguany han assolit la XXV edició, amb 31 narracions presentades en la categoria juvenil i 74 en l'adulta.

Pel que fa a la categoria adulta, s'han repartit tres premis: El primer premi ha estat per a Eulàlia Pagès i Morales, de Sabadell, amb la narració "Tempus fugit", presentada sota el pseudònim Raimon Turull, valorada en 600€ i un guardó. El jurat, format per Joana M. Abrines Ramírez, Iván Martín Guerrero i Salvador S. Sánchez, n'han destacat l'acurada tècnica narrativa, on el pas del temps basteix una reflexió filosòfica ambientada en ciència ficció.
El segon premi ha estat Bàrbara Llull Oliver, de Manacor, amb la narració "Escòcia in media res", presentada sota el pseudònim Amanda de les flors marines. Es tracta d'una història que dóna visibilitat a malalties mentals i amb una alta qualitat poètica.
I el premi local ha estat per a Gabriel Mir Casasnovas, de Capdepera, amb la narració "Jerónimo", presentada sota el pseudònim Maria Planas Berg, que constitueix un viatge en el temps.

D'aquesta categoria adulta, enguany és de destacar el notable increment de participació, incrementat en unes 30 obres a causa d'haver establert el correu electrònic com a via de recepció de les obres, procedents d'arreu del domini lingüístic català. En segon lloc és de destacar l'increment d'autors locals que han optat a la categoria local, que han estat 5.

Pel que fa a la categoria juvenil, reservada a l'alumnat de l'IES capdepera i sufragada econònicament per l'associació Cultural Cap Vermell, s'hi han presentat 31 obres, valorades per Pau Arévalo Domínguez i Maria Pocoví Massanet.

D'aquesta categoria s'han atorgat 2 premis: el premi per a Primer cicle d'ESO, corresponent a Antonella Castro Santos, de de 2n A, per la narració "Qui era ell"; a més de dos accèssits, per a Xavier Miquel Martí, amb “La mansió de les 6 portes” i per a Carme Alzina Moll, amb "L'oblit". I l'altre premi, corresponent a Segon cicle d'ESO, ha estat per a Pere Alzamora Llabata, de 4t A, amb “Els 6 pobles”.

Les obres d'ambdues categories es publicaran tant en format digital com en una publicació recopilatòria dins l'any 2018.

Els lliuraments de premis d'ambdues categories tindran lloc en les dates i llocs següents: el de la categoria juvenil, en horari escolar, dia 20 de juny. El de la categoria adulta, dia 21 de juny, en el marc del Dia Internacional de la Música, actes en els quals també es va presentar el recull recopilatori de les narracions guanyadores de l'any 2016.