"Magdalenes": els alumnes del taller
                    de teatre per a adults, tota una sorpresa


Des del primer moment de la representació ja s'intueix que aquelles magdalenes que s'anuncien no són tan dolces com podríem esperar. Els pastissets preparats per n'Arnau Serra tenen una mica de tot, i si bé és cert que hi ha més de dues mossegades que ens alegren el cos i ens porten una rialla als llavis, en no pocs moments aquella rialla se'ns glaça, perquè la vida és així, feta de moments bons i no tan bons, de somriures i de rictus de pena i de dolor. En fi, que les "Magdalenes" que aquest cap de setmana ens han donat a tastar els alumnes del taller de teatre que el mateix Arnau Serra ha dirigit, són això: un bocinet de la vida, amb tota la seva complexitat.

Diguem, perquè és de justícia fer-ho, abans de continuar aquesta crònica, que absolutament tots els que hem passat aquests dies pel teatre ens n'hem anat amb la sensació d'haver assistit a un espectacle d'una maduresa que no es correspon amb amb la inexperiència de la majoria d'actors que ens han fet aquest regal teatral. Alguns, és cert, no era la primera vegada que pujaven a un escenari, però la majoria sí que eren debutants, i aquí la mà de n'Arnau hi té molt a veure. Tots ells passejaren els seus personatges amb una desimboltura i una naturalitat que ens deixaren admirats, i no en descatarem cap, perquè els vuit protagonistes van estar a una gran alçada.

L'obra, que el mateix Arnau va escriure pensant precisament amb els actors que l'havien de posar en escena, a partir d'un fet puntual, com sol passar moltes vegades, ens posa fit a fit amb tot d'aspectes propis de la convivència: amistat, dubtes, comprensió, desconfiança, emoció, reticències, amor... I així, amb un fil conductor que ens enganxa des de la primera escena, les "Magdalenes" van passant davant els nostre ulls i arribam al final de l'obra gairebé sense témer-nos-en, encantats d'allò que acabam de veure i convençuts que aquesta colla, si ells volen, poden continuar regalant-nos molts hores de bon teatre. Ja han demostrat que ho poden fer, i molt bé, per cert.

MAGDALENES, d'Arnau Serra
Amb: Joan Genovard, Pilar Díaz, Ani Muñoz, Nicole Serapio,
Margalida Bover, Maribel Frontera, Mª José y Leticia.


fotografies: Xisco Campins