Possa punt i final a una aventura iniciada l'any 1988 manifestant que ha tocat sostre i que el concepte de galeria d'art així com la coneixem ha caducat.



Foto Diario de Mallorca









"No crec que véngui massa per Capdepera -ens ha dit quan hem parlat amb ell-  Em queden pocs lligams aquí. Des que vaig vendre la casa de ma mare vénc molt poc".

Joan Guaita Esteva, ha fet una roda de premsa per explicar que es retirava de la quotidianeitat de les galeries. També ha fet un recorregut per la seva trajectòria manifestant que descobrí el col.leccionisme artístic gràcies a D. Bartomeu March.

No es declara trist. Tot el contrari diu que està d'enhorabona. Molt content d'haver arribat on és i d'haver fet el que ha fet. Que continuarà en la seva recerca estètica. ja que tal com diu "la bellesa en majúscules salvarà el món".

Per la seva galeria ha passat el millor de l'art contemporani. A partir d'ara el carrer Verí de Palma (una travessia de Sant Nocolau amb la plaçadel Rosari) ja no serà el mateix.

Deixa enrere més de 150 exposicions d'artistes com Bernadí Roig, Dennis Oppenheim, Jesús Soto, Betty Gold, Francesc Nadal, Hugo Zapata, José Dámaso, Kcho, Luis Efe Velez, Martín Mas, Rafel Mahdavi o Milton Becerra. El galerista cala rajader es dedicarà a l'assessorament.



El Castell de Capdepera acollí una selecció del millor de la seva galeria en les exposicions
Joan Guaita - colecció l'any 1997 (amb motiu de la Copa Davis)
Escultures al Castell, l'any 1998



Fruit d'aquesta col·laboració donà al municipi de Capdepera l'escultura "Rem amb fulles" de l'artista cubà Kcho