Un llibre de cuina vegetariana per a tots els gusts



   Catalina Piris, Maria Antònia Santandreu i Estrella Alba presentàren, dimarts 22 de desembre de 2010,  el seu llibre "Cuina  mallorquina vegetariana" a les voltes de la Llibreria Bolic.
  En David Flaquer va fer d'amfitrió presentant a les autores, que parlaren de tot el procés d'elaboració del seu llibre de cuina vegetariana.



   Na Cati Piris va parlar dels motius que els havia dut a dur endavant aquest projecte, tot incidint en els punts que unien a les autores ( són amigues, vegetarianes i amants de la cuina), i del llarg període de gestació (3 anys) del llibre. Per la seva banda, na Maria Antònia va comentar els tipus de plats que s'inclouen  i com han duit a terme la feina, cercant receptes (bàsicament de l'àmbit familiar), adaptant-les, cuinant-les i tastant-les. Va comentar la seva aposta per la cuina de temporada, ecològica i amb productes locals. Algunes receptes són recollides com s'han elaborades tradicionalment, d'altres les han modificat substituïnt qualque ingredient o afegint d'altres, com diuen les autores es tracta d'un "llibre de cuina diferent amb les receptes de la cuina mallorquina de sempre". Per últim n'Estrella va parlar dels continguts del llibre, de com havien distribuit les receptes organitzat els capítols.


Les autores:  Maria Antònia Santandreu, Estrella Alba i Catalina Piris.

   Cal dir que l'espai s'omplí de gom a gom. El públic assistent, pogué comprar el llibre ( que les autores dedicaren, molt amablement) i tastar alguns dels plats del llibre preparats per l'ocasió. 

   El llibre és d'un atractiu disseny, ,  excel·lents fotografies, un text senzill i clar, amb nombroses notes i consells pràctics. Compta amb 142 pàgines a tot color que recull dos interessants pròlegs, un  de Miquel Piris i  un altre de Miquel Serra; i  54 receptes recollides en 5 capítols (entrants, primeries, darreries, postes i conserves). l'edició és de Documenta balear.



  Enhorabona a les autores i a la llibreira Bolic, que esta duguent una intensa i interessant activitat de promoció.