Marina Goshkieva obre brillantment
el VIII Concurs Internacional de Piano





















El VIII Concurs Internacional de Piano Vila de Capdepera va partir a caminar, el diumenge dia 25, amb l’anunciat concert de Marina Goshkieva. Una immillorable manera de descórrer el teló, tot sigui dit.

Ens sembla una mena de miracle que, per vuitena vegada, aquest esdeveniment artístic es pugui endegar i que, a més, de cada any assoleixi una més gran implantació a nivell mundial. Batent els seus propis rècords, el certamen ha assolit, per a aquesta edició, una participació de 115 pianistes, procedents de 20 països de quatre dels cinc continents. Un èxit extraordinari que diu molt a favor dels organitzadors (enhorabona Art en música!) i patrocinadors, i molt poc d’alguns mitjans de comunicació.



Martina Fornés i Biel Bisquerra, com en anys anteriors, foren els solvents presentadors d’aquesta gala inaugural i ens recordaren l’agenda, molt plena, d’aquesta setmana, tot insistint que absolutament totes les sessions són gratuïtes i convidant el públic a assistir-hi.

La magnífica part musical de la vetllada anà a càrrec, com hem dit, de Marina Goshkieva, la brillant pianista russa que assolí el segon premi en l’edició de 2008 i, a més, el premi del públic. Interpretà la Sonata núm. 33 en do menor, de Joseph Haydn, i la Sonata en Sib menor, de Franz Liszt, i en ambdues obres va lluir la seva tècnica impecable i, especialment en l’obra de Listz, un entrega apassionada a l’execució. La Sonata ens arribà amb tota la seva grandiositat, tot considerant la dificultat d’una composició cabdal en la història del piano en el Romanticisme.

Els afortunats que hi assistírem, i que no assolírem d’omplir el Teatre, en sortírem amb una profunda satisfacció i amb el convenciment que ens espera una setmana apassionant.