Divendres, 8 de setembre, va tenir a l’espai de sa Cotxeria del Centre Melis-Cursach, l’exposició fotogràfica de David Bonet “incandescència”. Aquesta exposició forma part del programa dels “Estius de Can Melis”, enguany dedicat a la fotografia.

A l’acte d’inauguració comptà amb la presència de la batlessa, Mireia Ferrer, i regidors del consistori que posaren amb l’autor de l’exposició després de visitar les sales i dirigir unes paraules als assistents.

Incandescència és la primera exposició de David Bonet,  director de fotografia i fotògraf especialitzat en la fotografia d’obres d’art. A les seves obres exposades ens mostra l’interès per llum produïda per bombetes, captades amb una gran precisió tècnica.


 

En acabar en el pati se serví un refresc.





Sobre l’objecte de les fotografies de David Bonet, en Joan Dols ha escrit:

“ Si encalentim per damunt dels 577 °C un cos altament resistent a la fusió, aquest cos esdevindrà incandescent, és a dir, començarà a irradiar una llum roja deguda a l'estimulació soferta pels electrons dels seus àtoms. Aquesta llum pot mudar a groga, i fins I tot arribar a blanca, si seguim augmentant la temperatura.

El caliu del foc i els metalls roents de les fargues ens conten com la humanitat conegué aquest fenomen des de ben aviat.

Al segle XIX veié la llum una nova aplicació de la màgia incandescent, quan es feu passar un corrent elèctric a través d'un prim fil de tungstè. Aquest, per efecte de la temperatura provocada per l'electricitat, tornà incandescent. Per evitar la combustió del fil metàl·lic s'introduí el sistema dins una bombolla de vidre lliure d'oxigen. Havia nascut la bombeta elèctrica.

La incandescència és una realitat esquiva: encara que guia les nostres passes, n'enlluerna quan intentem mirar cap al seu bessó. Vèncer aquest enlluernament és descobrir un ball fractal, un món a un gra d'arena”.

Una exposició molt recomanable. L’exposició es pot visitar fins dia 22 d’octubre de 19 a 21 hores. Dimecres de 10 a 13 hores i dilluns tancat.