Aina López i Victória Heredero són les autores del betlem instal·lat al CCV

Són tres dies molt intensos. La feina de tot un any de preparació. L'any passat enllüernaren el municipi amb el betlem gabellí. Enguany ens tornen a presentar un betlem ple de sorpreses i molts personatges. Adesiara les hem iterromput per veure què feiem i, sobretot, com ho feien. També elles ens han facilitat algunes fotos. Sovint el procés de construcció diu més que l'obra ja feta. I ens heu de creure, és preciós!En arribar, la sala d'exposicions del CCV està plena de capses. Sembla un caos. Però no, tot te un lloc i cada capsa te un perquè. Si el concepte i la creació és de les dues autores, membres de l'associació de betlemistes de Mallorca, és evident, i així, ens ho volen deixàr palès, que en el muntatge hi ha moltes més mans. Hi han col·laborat na Carme Ferrer "Maletera", na Marga Garau "Papallona", Ana Celada i en Pep Vila.
Aquí els teniu:Per crear aquesta petita meravella, cal tenir-ho tot en ordre: Crear una estructura sòlida, pujar i baixar-hi milers de vegades. Tocar i retocar:I, encara que no hi cregueu, molta concentració.Sovintejan les frases:

Ara passa'm el pern, ara el trepanador, ara,....No! volia dir això altra,....
on és la capsa dels garballons? L'havia deixat just aquí,....la tens davant els teus nasos!,...i així pasen hores i hores...
.per omplir 10m2 d'infinits detalls per tal que l'espectador es recrei en la seva contemplació.
I algú del grup que es dediqui a immortalitzar imatges com aquestes:El primer, les neules!
Poc a poc, el tercer dia ja agafa forma. Queda la feina més meticulosa i detallista.Cada figura, i són més de 100, sense comptar els animals, al seu lloc.Encara no vos podem mostrar el betlem sencer, però contemplau aquests detalls:Quan sembla que tot s'ha acabat, encara queda penjar les explicacions pertinents. I els llums, també han d'acabar d'orientar els focus. Ja se sap, la il·luminació ho és tot!Fotografiar amb tranquilitat cada detall del betlem i gaudir de la feina feta.Enhorabona!!! Ens esperen avui a les 19h a la inauguració!