Entre el poetes hi hagué participants de Palma, de Cala Millor i de Capdepera que recitaren davant d'un públic entregat


  

   El vespre de dijous 14 de setembre, el pati de la Biblioteca de Capdepera acollí el Vè POETRY SLAM GABELLÍ, això és un concurs de poesia, on els participants tenen tres minuts per llegir un poema sense atrezzo ni cap tipus d'acompanyament. La puntuació queda en mans del públic, qui s'encarrega de votar en unes pissarres habilitades per a la ocasió.

   
També s'ha de dir que els presentadors varen ser Matt Patricis, qui s'estrenava en el micròfon (la seva tasca cultural és pionera dins la contrada gabellina) i Xisco Ródenas (qui va saber agrair al públic gabellí la seva assistència). El vespre, tot i que amenaçava pluja, va respectar els participants i el públic assistent, en un marc inigualable, amb el suport incondicional de tot el personal de biblioteca.D'altra banda s'ha de dir que l'acte començà a les vuit i mitja del vespre, i els participants varen ser (en ordre d'aparició pel sorteig realitzat): Joan Cabalgante, Coralia, Minxu, Blue, Núria Garcia i Tomeu Ripoll, a més de la participació de l'artista convidat Elefante Gris, qui va posar la nota crítica i d'humor a l'acte, un humor que compartí amb el presentador Matt, qui va contar alguns acudits i va fer agradable el concurs. A més, el públic s'ho passà d'allò més bé amb la puntuació, on es lleva la nota més alta i la més baixa per cal·librar la nota.
 


 Després d'una primera ronda, es donaren cinc minuts de descans, i Clara, que s'encarregava de la música, va deleitar amb el recull de cançons al públic animós.  Seguidament, es passà a l'aparició d'Elefante Gris, que sorprengué amb un poema de base rítmica i gestual que criticava el funcionariat.   Tots els participants ho feren molt bé. Cabalgante va llegir poemes nous com Titrevni tenos, un sonet invertit, proposta o joc poètic que consisteix en escriure dos tercets i dos quartets, és a dir, l'ordre invers d'un sonet; Coralia, va tenir una actuació més que destacable i s'està forjant com una gran poeta, que frega els límits de la sensualitat i les relacions interpersonals; d'altra banda Minxu, va recitar molt bé un poema íntim i delitós, que aconseguí captivar el públic assistent. Blue, per la seva part, va recitar un poema antològic on mesclava títols de pel·lícules amb el transcurs narratiu del vers; Nuria García, va saber declamar amb la seva solemnitat en tractar temes vertaderament poètics, com el tema de la mort. Tomeu Ripoll, president de l'Associació d'Slam poetry de les Illes Balears, va saber emocionar els assistents amb un poema que criticava la divinitat, d'origen humanista que recordava grans temes de pensadors com Sartre o Camús. Els dos darrers poetes arribaren a genuflexionar-se, en una interpretació dramàtica prou convincent, amb la veu trencada en el cas de Tomeu, que impressiona. La classificació va ser la següent: en tercer lloc Joan Cabalgante, en segona posició Minxu Ferrer i en primer lloc Blue (Chewaka). Les puntuacions es donaven al cant del presentador de 3, 2, 1 Slam! que feia que el públic alcés les pissarres.

   En definitiva, va ser una bona vetlada, on la proposta de l'SLAM ocupa un espai ideal, que facilità l'Ajuntament de Capdepera. La darrera cita del poeta guanyador va ser: "que no mori la poesia". El poema d'amor de Xisco Ródenas, al final de l'acte, va sorprende per al seva utilització dels aliments i plats autòctons com a metàfores. De fet no mor, perquè avui mateix hi ha un acte poètic al centre Cap Vermell, suposo que Capdepera i Cala Rajada fan renèixer de qualque manera la poesia. Que el públic, els astres i els poetes es conjurin per fer-ho realitat.