Fotografies de Tom i Cordelia Weedom. Mallorca 1956-1970

Inauguració divendres dia 11 a les 19h al CENTRE CAP VERMELL

Divendres, 11 a les 19h a les sales d’exposicions del Centre Cap Vermell s’inaugura l'exposició "ULLS DEL TEMPS-EYES OF TIME. Fotografies de Tom i Cordelia Weedom. Mallorca 1956-1970", a càrrec de Cordelia Weedom, fotògrafa i filla del matrimoni autor de les fotografies, i del vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Francesc Miralles.



L'any passat Cap Vermell ja es va fer ressò d'aquest llegat  (veure: Els Weedon i Capdepera) i tenguérem l'ocasió de conèixer Veronica Weedom, la vídua de Tom, de 93 anys i que va finar fa pocs mesos. Així que esperam aquesta exposició amb molta expectació.

L'exposició és un recull de 140 fotografies antigues de Mallorca, en blanc i negre, fetes pel fotògraf anglès Tom Weedon i la seva filla Cordelia, durant la seva estada a Mallorca. Moltes d'elles són inèdites, es feren entre el 1956 i el 1970, i constitueixen un valuós document històric, artístic i cultural. Com ens contà Cordelia, la seva filla i fotògrafa a sa Pedruscada, els estius els passaven a Capdepera per tant hi ha una selecció de fotografies de Capdepera. Curiosament els Weedon no van tractar els Canaan, tot i compartir la passió per la fotografia, ja que l'hotel “El Castillo” era per a gent d'un estatus superior, ens contà Cordelia. De fet els han conegut per mitjà del llibre editat per Cap Vermell. Pel que fa a l'arxiu fotogràfic de son pare, Cordelia manifesta que ella volia fer alguna cosa, no volia que caigués en l'oblit.


Tom Weedon morí poc després d’arribar a Mallorca, l’any 1959, però la seva filla continuà el seu treball fins al punt de convertir-se en una de les artistes gràfiques més destacades i compromeses de la seva generació. La qualitat artística de les fotografies, com es pot veure, és molt gran.

 


L’exposició està organitzada per l’Arxiu del So i de la Imatge del Consell de Mallorca a qui cediren tot l'arxiu fotogràfic.




L'exposició romandrà oberta fins dia 30 de desembre els dies feiners de 10 a 13,30 i de 17 a 21h.