Image

Divendres, dia 9, Mateu Estarellas va inaugurar l'anunciada exposició pictòrica a ÇCan Creu d'Inca. L'acte va comptar amb una nodrida assistència de convidats, de la qual en destacam la del regidor de Cultura, Rafel Fernàndez, qui va pronunciar unes paraules de salutació. La Televisió de Mallorca també hi va ser present i va enregistrar una breu entrevista amb el pintor local.

Image

Com podeu veure a la foto següent, també "Cap Vermell" hi va estar amplament representat.

Image

Amb tot, allò realment important, és l'obra d'aquest jove artista de Cala Rajada, de qui creim poder dir que es tracta de la figura de la plàstica amb més projecció del nostre poble des de molts d'anys ençà.

A Mateu, a més, el vàrem tenir de convidat en el nostre programa "El cafè dels dissabtes", i conversàrem llargament sobre aquests cinc anys de pintura que queden representats en l'exposició que ara presenta, i també parlàrem, com no podia ser d'altra manera, del seu futur artístic.

Image

Ens permetem completar aquesta informació amb unes paraules del company Perem Cortada, procedents del bell catàleg editat amb motiu de l'exposició:

""Hi ha, en Mateu Estarellas, una dialèctica metodològica i conceptual entre el filòsof que pinta i el pintor que filosofa. La filosofia, com l'art, és una creació que cerca noves velacions amb el món. L'essència de tot acte de creació és idèntica: re-presentar els drames universals de la nostra existència. (...) L'art i la filosofia, com la vida, són plens de contradiccions i paradoxes. Les propostes visuals d'Estarellas semblen sorgir de les velles lliçons de filosofia presocràtica, en què Heràclit deia allò que no ens podem banyar dues vegades en el mateix riu. El canvi constant. (...)n De la mateixa manera que en el riu hi ha una part que flueix i canvia, i n'hi ha una altra, el seu llit, que és relativament permanent i que4 guia el moviement de l'aigua, a la pintura de Mateu Estarellas contemplam uns elements constants, immòbils, que es repeteixen de moltes i diverses maneres, oposats a d'altres de dinàmics i atzarosos".

Creim que aquestes paraules resumeixen prou bé què podem trobar en la pintura d'aquest artista a qui desitjam tota la sort del món. Perquè el que és talent, creim que li'n sobra.